Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Німеччина закликала негайно припинити напади на представників ОБСЄ на Донбасі

«Напади і необґрунтовані звинувачення, особливо з боку сепаратистів, повинні припинитися», - заявив глава МЗС Німеччини

Німеччина закликала сторони конфлікту на сході України негайно припинити напади на представників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель, повідомляє Тиждень з посиланням на прес-службу відомства.



В інтересах всіх, насамперед, конфліктуючих сторін уздовж лінії зіткнення, щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконувати свою важливу і водночас складну і небезпечну роботу.



"Зараз сталося те, чого доводилося побоюватися протягом багатьох років. Я глибоко стривожений новинами зі Сходу України. Це жахлива трагедія, сьогодні загинув спостерігач ОБСЄ і ще двоє були поранені. Той, хто хотів лише допомогти, досягти миру і припинення бойових дій, сьогодні втратив своє життя... Напади і необґрунтовані звинувачення, особливо з боку сепаратистів, повинні припинитися. В інтересах всіх, насамперед, конфліктуючих сторін уздовж лінії зіткнення, щоб спостерігачі ОБСЄ могли виконувати свою важливу і водночас складну і небезпечну роботу", - зазначив він.


Габріель висловив співчуття родичам загиблого спостерігача, а також місії ОБСЄ у зв'язку з втратою співробітника.


Як повідомлялося, 23 квітня під час патрулювання в районі окупованого села Пришиб Луганської області підірвався на міні автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Один працівник місії загинув, ще двоє отримали поранення.


Українська сторона СЦКК заявила, що у зазначений час режим припинення вогню дотримувався як з української сторони, так із боку НЗФ ОРЛО.

Telegram Channel