Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

В ЇЇ ПІСНЯХ — КРАСА ПРИБУЖЖЯ

Доля звела Світлану Калюгу у її рідному селі Бужанка Іваничівського району у місцевій школі з людиною-легендою прибужанського краю...

Доля звела Світлану Калюгу у її рідному селі Бужанка Іваничівського району у місцевій школі з людиною-легендою прибужанського краю. Адже саме у Бужанківській школі довгі роки працював краєзнавець, етнограф, збирач старовинних легенд, пісень, вчитель української мови та літератури, лауреат обласної мистецької премії імені Агатангела Кримського, — світлої пам’яті Микола Матвійович Корзонюк. Світлана була не просто хорошою ученицею, а й наділена Божим даром — мала гарний голос. Тож змалку співала, особливо ті народні пісні, які дарував своїм вихованцям їх мудрий вчитель, знайшовши і записавши їх у старожилів, справжніх берегинь народної творчості.
Після школи Світлана Анатоліївна вступила до Луцького училища культури, згодом продовжила навчання у Рівненському інституті культури. Її спеціальністю були фольклор та художні промисли. Та все ж вабила школа, хотілося своє вміння, знання передавати юним землякам. Здобула ще одну спеціальність і вже вісім років обіймає посаду заступника директора з виховної роботи у Поромівській загальноосвітній школі, а ще веде уроки народознавства, можна сказати, продовжує добру справу свого вчителя і наставника Миколи Корзонюка.
І не забуває Світлана Калюга пісень свого краю — народних, прекрасних, у яких цілий світ. Часто виступає перед односельчанами, на районній сцені, зачарувала вона слухачів під час творчого звіту Іваничівського району в Луцьку.
Світлана РОМАНЧУК.
Фото Миколи ЗІНЧУКА.
Telegram Channel