Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Війська Південної Кореї перейшли у повну бойову готовність

У Південній Кореї заявили про повну бойову готовність у зв’язку із підготовкою Північною Кореєю масштабного військового параду з нагоди 25-ої річниці Дня армії

Про це повідомляє Канал24 із посиланням на Time.


Зазначається, що День армії в КНДР відзначатимуть 25 квітня.



Прем'єр-міністр Південної Кореї, який наразі є чинним лідером країни, доручив військовим перейти у повну бойову готовність на випадок, якщо у Пхеньяні збираються здійснити рішучі кроки до військового ювілею.



На те, що Південна Корея та її союзники готуються до можливих наступальних кроків у Пхеньяні, вплинуло й те, що нещодавно в КНДР продемонстрували арсенал міжконтинентальних балістичних ракет.


Як відомо, в КНДР полюбляють проводити святкування знаменних дат з демонстрацією військових можливостей. Відтак, на думку офіційних осіб Південної Кореї, існує ризик, що 25 квітня сусідня країна проводитиме своє шосте ядерне випробування або свій перший випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети.


Видання додає, що про підвищення активності навколо ядерного полігону Північної Кореї свідчать і останні супутникові знімки, зроблені США.


Окрім того, глава Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що підготовка країни для запуску МБР перебуває на "завершальному етапі".


Зазначається, що прем'єр-міністр Південної Кореї, який наразі є чинним лідером країни, доручив військовим перейти у повну бойову готовність на випадок, якщо у Пхеньяні збираються здійснити рішучі кроки до військового ювілею.

Telegram Channel