Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Працевлаштували тисячу ковельчан

Понад тисячу осіб працевлаштовано за сприяння служби зайнятості на Ковельщині впродовж першого кварталу

Загальна чисельність громадян, не зайнятих трудовою діяльністю, які перебували на обліку в службі зайнятості протягом 1 кварталу 2017 року, становила 3148 осіб. Статус безробітного мали 2117 осіб, йдеться на сайті Ковельської міськради.



Найбільше осіб працевлаштовано підсобними робітниками, водіями, продавцями продовольчих та непродовольчих товарів, бухгалтерами.



Не зважаючи на складність ситуації, за сприяння служби зайнятості на вільні та новостворені робочі місця працевлаштовано 1037 осіб, з них безробітних – 262 особи. З числа безробітних працевлаштовано 78 осіб квотної категорії та 5 інвалідів.


Найбільше осіб працевлаштовано підсобними робітниками, водіями, продавцями продовольчих та непродовольчих товарів, бухгалтерами.


Одноразову виплату допомоги для зайняття підприємницькою діяльністю отримали 3 безробітних. Вони займатимуться торгівлею різноманітними товарами, наданням бухгалтерських послуг та послуг стоматолога.


Важливим напрямком роботи центру зайнятості щодо підвищення конкурентної спроможності безробітних на ринку праці є їх професійна підготовка та перепідготовка. Чисельність громадян, які проходили професійне навчання за направленням державної служби зайнятості - 101 особа.


Однією з дієвих форм матеріальної підтримки безробітних та надання можливості постійного закріплення на робочому місці є організація оплачуваних громадських та інших робіт тимчасового характеру. До них залучено 348 безробітних (в т.ч. 30 осіб на громадські роботи).


Для стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць та працевлаштування на них громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, зокрема молоді, жінок, осіб віком понад 50 років та інших вразливих категорій громадян надається виплата компенсації роботодавцю в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідних осіб. Протягом першого кварталу 2017 року на місця, створені за рахунок надання компенсації роботодавцям, працевлаштовано 15 жителів міста та району.


Станом на 1 квітня 2017 року в службі зайнятості перебували 1466 безробітних, 1051 особа отримувала допомогу по безробіттю.
У базі даних служби зайнятості звітного періоду налічувалось 1291 вакансія, що надійшли від 439 роботодавців міста та району. Рівень укомплектування становить 81,11 %.


Станом на 1 квітня 2017 року залишаються актуальними 199 вакансій, на одне вільне місце претендує 7 осіб з числа безробітних.

Telegram Channel