Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Маневицький лісгосп забезпечує зеленню усі місцеві кафе та ресторани

Волинь-нова

Маневицький лісгосп забезпечує зеленню усі місцеві кафе та ресторани

У теплиці вирощують також овочі, квіти та декоративні рослини

Сергій НАУМУК
Минулого року ДП «Маневицьке лісове господарство» запустило в дію теплицю. Площа стаціонарної споруди — 20 сотих. Там вирощують чималий асортимент продукції. Вже цвітуть помідори та огірки. Є багато троянд і чорнобривців. Троянди посадили восени, а тепер охочі вже можуть купити гарні букети.





Вже цвітуть помідори та огірки. Є багато троянд і чорнобривців. Троянди посадили восени, а тепер охочі вже можуть купити гарні букети.



— Вирощуємо дуже багато квітів. Наприклад, маємо великі і карликові чорнобривці. Трохи декоративних кущів: і туї, і самшит. Самі черенкуємо і все робимо, — розповідає Світлана Шолом. Вона та її колега Тетяна Лук’янчук удвох справляються з усією роботою в теплиці.
Маневицькі лісівники вирощують декоративні рослини, насамперед, хвойні. Вони особливо користуються попитом. Директор Маневицького лісового господарства Володимир Радіон розповів, що саджанці не встигають вирости — їх купують невеликими. Зелень та овочі у лісівників охоче беруть місцеві кафе, бари та ресторани.



— Економічний ефект теплиці ще не рахували, бо вона діє менше року. Коли закінчиться рік, то підрахуємо. Частину вирощеного продаємо, частину постачаємо на власний консервний цех, також забезпечуємо власну їдальню. Троянди наші дешевші, аніж на ринку, тому беруть охоче. Я сам купив букет троянд. Дружина занесла його на Плащаницю у церкву. Тоді ж привезли квіти і з крамниці. Але наші ще й досі стоять, а магазинні троянди засохнули, — каже Володимир Радіон.


Ще два роки тому у лісгоспі працювало 120 чоловік. Нині роботу має вже 450 працівників. Адже окрім лісу працює теплиця, консервний цех, розширюється деревообробне виробництво.



Опалюють теплицю, звісно ж, дровами.



Теплиці дають лад Тетяна Лук’янчук (ліворуч) і Світлана Шолом




Фото Сергія НАУМУКА

Telegram Channel