Курси НБУ $ 39.57 € 42.12

Топ-менеджмент тютюнового монополіста підозрюють у криміналі

Генеральною прокуратурою України повідомлено про підозру посадовим особам ТОВ «Тедіс Україна» у вчиненні кримінальних правопорушень у сфері економіки

Генеральною прокуратурою України за оперативного супроводження Національної поліції України продовжується досудове розслідування злочинів, вчинених посадовими особами дистриб’ютора тютюнової продукції – ТОВ «Мегаполіс Україна» (з травня 2016 року ТОВ «Тедіс Україна»).



Здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру генеральному директору та члену дирекції – директору дирекції вказаного товариства у вчиненні кримінальних правопорушень.



За результатами проведених у кримінальному провадженні слідчих та процесуальних дій здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру генеральному директору та члену дирекції – директору дирекції вказаного товариства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухиленні від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, вчиненому особою, яка зобов’язана їх сплачувати, і які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивному підприємництві, тобто створенні суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.


У зв’язку з цим у середу, 26 квітня, слідчими та прокурорами Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України зазначеним посадовим особам ТОВ «Тедіс Україна» повідомлено про підозру у вчиненні названих вище кримінальних правопорушень.


На даний час досудове розслідування триває, вживається комплекс необхідних слідчих та процесуальних дій з метою встановлення всіх фактичних обставин вчинення кримінальних правопорушень та притягнення кожної винної особи до кримінальної відповідальності.

Telegram Channel