Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Скажена ондатра покусала вінниччанку

У Кам'яногірці тепер двомісячний карантин

Скажена ондатра покусала літню жінку у селі Кам'яногірка на Вінниччині. Звір накинувся на бабцю у сутінках прямо біля її двору, йдеться у сюжеті ТСН.



Гризуна, що підкрався до воріт у сутінках, переплутала з птахою і замахнулася палицею. Ондатра підскочила і вчепилася зубами за руку жінки.



Того вечора старенька з вулиці заганяла курей. Гризуна, що підкрався до воріт у сутінках, переплутала з птахою і замахнулася палицею. Ондатра підскочила і вчепилася зубами за руку жінки. На крики бабці прибігла сусідка. Марно намагалася прогнати звіра каменюкою.


А тут саме нагодився син постраждалої і влами вбив звіра. Пізніше у мертвій тварині люди розпізнали ондатру.


Бабусю відвезли у місцеву амбулаторію. Там їй продезинфікували рани і зробили щеплення від правця. Утім, невдовзі жінці стало гірше - довелося її госпіталізувати. Згодом аналізи підтвердили - ондатра була скаженою.


У Кам'яногірці тепер двомісячний карантин. Ветеринари обходять обійстя і щеплюють проти сказу усіх домашніх тварин. Селяни на щеплення погоджуються, адже джерело смертельної хвороби - неподалік. Одразу за селом річка і ставок, там гризуни завжди водилися.


Мисливці кажуть - ондатри, нутрії чи видри лякливі. Людей остерігаються і напасти можуть лише захищаючи своє житло. Але хвора тварина різко змінює поведінку і саме тому, припускають, скажений гризун опинився в селі.

Telegram Channel