Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку відкрилася виставка з унікальними експонатами (Фоторепортаж)

Волинь-нова

У Луцьку відкрилася виставка з унікальними експонатами (Фоторепортаж)

Вона присвячена річниці Чорнобильської трагедії і діє у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки

Сергій НАУМУК


У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відкрилася виставка присвячена річниці Чорнобильської трагедії. Непоказні стенди із, здавалося б, простими експонатами захоплюють, коли слухаєш розповідь директора музею Ігоря Пасюка.



Непоказні стенди із, здавалося б, простими експонатами захоплюють, коли слухаєш розповідь директора музею Ігоря Пасюка.



Відвідувачі можуть побачити документи тієї доби: посвідчення, перепустки у радіаційну зону, телеграма керівнику Приладобудівного заводу про те, що необхідно відрядити двох працівників на Чорнобильську АЕС. На оригінальних чорно-білих фото — атомна електростанція, група ліквідаторів, звалище радіаційної техніки (такі дефіцитні тоді «Жигулі»).


Рідкісним експонатом є дитячий протигаз. Таке нечасто побачиш у музеях. Також є оригінал нагороди «Участнику ликвидации последствий аварии ЧАЄС». Зберігся і новенький дозиметр, який тоді використовували для вимірювання рівня радіації. Старші відвідувачі пригадають набір ліків у яскраво-оранжевій упаковці. Є на виставці і сучасна поліграфічна продукція, яка присвячена трагедії на Чорнобильській АЕС.














Фото Сергія НАУМУКА.

Telegram Channel