Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

«Орденоносного» полковника Голубана таки перевіряють на співпрацю з терористами

Зареєстровано відповідне кримінальне провадження

Служба безпеки України у квітні зареєструвала кримінальне провадження щодо можливої участі в терористичній організації полковника поліції Юрія Голубана, який нещодавно був нагороджений орденом, а також відомий через скандальну появу та виступ у Верховній Раді. Про це на брифінгу сказав керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє УНІАН.



Служба безпеки України у квітні зареєструвала кримінальне провадження щодо можливої участі в терористичній організації полковника поліції Юрія Голубана, який нещодавно був нагороджений орденом.



На запитання щодо кваліфікації зареєстрованого Головним слідчим управлінням СБУ кримінального провадження стосовно Голубана Ткачук відповів: «Якщо я не помиляюся, то щодо Голубана ще 6 квітня було зареєстровано провадження Генеральною прокуратурою, а 8-го, відповідно до рішення суду, ще одне провадження – Службою безпеки. Розслідування здійснюється за ознаками статті Кримінального кодексу 258 прим. – участь у терористичній організації».


Крім того, на запитання, чи оголошувалася Голубану підозра, Ткачук відповів: «Наскільки мені відомо, підозра йому не оголошувалася. І відповідно, як підозрюваний він у цій справі не проходить. Здійснюється перевірка, проходить комплекс експертиз, які призначені слідчими».


Як відомо, Голубан очолює підрозділ поліції, який чергував на блокпосту у Слов'янську, де ввечері 14 березня стався конфлікт між правоохоронцями і народним депутатом Володимиром Парасюком та прихильниками блокади ОРДЛО. В результаті семеро поліцейських дістали тілесні ушкодження. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).


Пізніше того ж дня під Краматорськом поліцейські зі стріляниною в повітря затримали автоколону з громадянами, які перед цим прорвалися крізь блокпост до Слов'янська. 15 березня народні депутати завели до сесійної зали Верховної Ради поліцейських, за участю яких на Донеччині стався інцидент з Парасюком та іншими учасниками торгової блокади ОРДЛО. Після цього заступник голови ВР Оксана Сироїд закрила засідання парламенту, оскільки, за її словами, коли вона побачила, що з дверей ложі уряду до зали заходять люди у «мілітарній формі» і йдуть до трибуни, то сприйняла це як «захоплення зали парламентських засідань і парламентської трибуни».


Проте поліцейські, зокрема Голубан, розповіли депутатам, які залишилися в залі, про конфлікт за участю Парасюка. 16 березня президент України Петро Порошенко нагородив Голубана орденом «За заслуги» III ступеня. «За вагомий особистий внесок у забезпечення правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, зразкове виконання службового обов’язку постановляю: нагородити орденом «За заслуги» III ступеня Голубана Юрія Степановича, полковника поліції», – йшлося в указі.


Водночас, народний депутат Ігор Луценко звинуватив Голубана у «вбивстві наших бійців під Карлівкою», назвавши поліцейського сепаратистом. Голубан подав судовий позов до Луценка про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності та ділової репутації.

Telegram Channel