Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Консультанти ФРН завітали із робочим візитом у Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Представники спеціальної Місії консультантів із Федеративної Республіки Німеччина Ліна Гош та Беттіна Бауер разом із місцевим консультантом Олександром Шумельдою відвідали Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Під час візиту вони зустрілися із директором Центру Анатолієм Пархом’юком для ознайомлення із проектом U-LEAD та діяльністю Центру зокрема.
Передусім, Анатолій Пархом’юк привітав гостей та подякував за візит до Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування. Адже співпраця із європейськими програмами – це одне із джерел успіху нашої країни.



Учасники зустрічі обговорили питання організації роботи ЦНАПів, можливості надання цих послуг безпосередньо на території об’єданої територіальної громади та роль Центру під час створення ЦНАПу.



На зустрічі були присутні представники компанії Joyn-Coop (консалтингова компанія, яка виступає за розширення прав і можливостей бідних верств населення розвитку). Кредо компанії: «Ми працюємо шляхом приєднання різних можливостей, співпрацюючи з усіма партнерами і робимо це з радістю», що, в свою чергу, пояснює причину візиту в Україну.
Беттіна Бауер розповіла про те, що на сьогодні уже працює перша місія консультантів, основне завдання якої – виявити проблемні точки, які є перегородою на шляху розвитку міст, та зрозуміти причинно-наслідкові зв’язки цих проблем для подальшого їх вирішення.
Тож, насамперед Анатолій Пархом’юк розповів про систему децентралізації в Україні: основні положення та порядок визначення спроможності громади для об’єднання. А також описав діяльність Центру розвитку місцевого самоврядування та назвав ключові завдання: надання тематичний експертних консультацій, сприяння сталому розвитку держави та регіону, забезпечення ефективності місцевого самоврядування тощо.
Окрім цього, учасники зустрічі обговорили питання організації роботи ЦНАПів, можливості надання цих послуг безпосередньо на території об’єданої територіальної громади та роль Центру під час створення ЦНАПу.
На завершення, делегація спеціальної місії консультантів із ФРН подякувала директору Центру за зустріч та надання інформаційної підтримки.

Telegram Channel