Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

На камінь-каширських власників «бурьонок» очікують державні дотації

Камінь-Каширський район отримав 46 тисяч гривень фінасування за програмою “Підтримка особистих селянських господарств, які утримують 3 і більше корів по Камінь-Каширському району на 2016-2020 роки”, – повідомляють в управлінні агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації. Рівні частки надійшли з районного та обласного бюджетів

Олександр ПРИЙМАК


Як розповів начальник відділу агропромислового розвитку та інвестицій РДА Іван Мартинюк, зазначені господарники мають право на гарантовану державою допомогу, що складає 300 гривень на одну голову ВРХ.



Господарники мають право на гарантовану державою допомогу, що складає 300 гривень на одну голову ВРХ.



– Гроші є і вони виділятимуться відповідно до програми. Для того, щоб отримати дотацію, господарям слід спочатку звернутися у свою міську/сільську раду, де їм повинні видати довідку про те, що вони справді утримують три і більше корови, а також зробити копію паспортів на худобу. Також треба завітати і у ветеринарну службу, котра на основі цих документів видає витяг з Єдиного державного реєстру тварин, що підтверджує наявність корів у власності господарника, – зазначає Іван Іванович.
Також варто не забути прихопити із собою копію довідки про відкриття рахунку в банку; копію паспорта власника тварини та довідку про присвоєння ідентифікаційного номера (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття номера облікової картки платника податків та повідомили про це у відповідний орган Державної фіскальної служби і мають відмітку в паспорті).
– Потому вже можна іти до нас в аграрне управління. Тут спеціалісти сформують списки заявників, за котрими і нараховуватимуться кошти, – пояснив Іван Мартинюк.

Telegram Channel