Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Сьогодні вже двоє Героїв поклали свої життя за Україну…

Ще п’ятеро захисників нашої держави поранено

Прес-центр штабу АТО поширив фронтове зведення станом на 18.00 28 квітня:


«Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли позицій Сил АТО. З початку доби ворог 31 раз відкривав вогонь по опорних пунктах Збройних Сил України.



В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.



На Приморському напрямку, вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем противник накривав опорні пункти в районі Красногорівки. З озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бив по морських піхотинцях поблизу Павлополя та Водяного. Морських піхотинців поруч Широкиного обстрілював з озброєння БМП та БТР. З кулеметів великих калібрів гатив по оборонцях Гнутового.


На Донецькому напрямку, з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по захисниках Авдіївки. З мінометів калібру 120-мм та 82-мм бив по опорних пунктах поблизу населеного пункту Луганське. З протитанкових гранатометів противник обстрілював позиції поблизу Зайцевого, крім того, тут діяли ворожі снайпери.


На Луганському напрямку, зі 120-міліметрових мінометів підрозділи російсько-окупаційних військ били по позиціях поруч населеного пункту Ніжне, а з мінометів калібру 82-мм по опорних пунктах поблизу Новотошківки. З автоматичних гранатометів ворог накривав захисників Кримського, а з кулеметів великих калібрів – оборонців Попасного.


В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь. 


Два військовослужбовці Збройних Сил України загинули, ще п’ять захисників отримали поранення».

Telegram Channel