Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

’ШАХТАР’ НЕ ВИПРАВДАВ СПОДІВАНЬ

Іспанська “Барселона” у другому турі Ліги чемпіонів повністю переграла донецький “Шахтар” – 3:0!

Іспанська “Барселона” у другому турі Ліги чемпіонів повністю переграла донецький “Шахтар”.
Рахунок зустрічі 3:0 на користь каталонців ще не повністю відображає всі ті моменти, які виникали біля воріт Яна Лаштувки, котрий був єдиним футболістом у складі команди Мірча Луческу, який відіграв матч на оцінку добре. Що стосується Маріки, то румунський форвард у першому таймі втратив найреальніший шанс забити “Барсі” після того, як точним пасом його вивели на побачення з воротарем суперника, але нападаючий “Шахтаря” пробив у ноги голкіперу.
Спадає на думку те, що “Шахтар” програв “Барселоні” ще до матчу у психологічному настрої. Адже лише цим можна пояснити велику кількість помилок при передачах та майже повну відсутність конструктивної гри. Не був схожий сам на себе Вукіч, який ніяк не міг зачепитися за м`яч. І якщо в першій половині гри у “Шахтаря” мав 100-відсотковий шанс забити лише Маріка, то “Барселона” могла подвоїти рахунок.
У другому таймі “Барселона” продовжувала володіти територіальною та ігровою перевагою, а “Шахтар” намагався будувати свою гру на контратаках, яка в донеччан не ладилась. “Барселона” мала всі шанси закінчити цю гру з розгромним для Донецька рахунком, та познущатися над своєю командою не дав Лаштувка. Роналдінью, Деку та Ето`о витворяли із захистом “Шахтаря”, що хотіли. Лише в останні 25 хвилин гри Лаштувці тричі довелося рятувати свою команду після виходів сам на сам.
Заслужена перемога “Барселони” та не менш закономірна поразка “Шахтаря”. Команда, яка грала в середу на полі “Ноу Камп”, не була схожа на ту, котра два тижні тому ледве не перемогла “Мілан” в Донецьку.
Інший матч у групі F, де виступають гірники, між італійським “Міланом” і шотландським “Селтіком” приніс три очки команді Андрія Шевченка — 3:1, який, до речі, і відкрив рахунок в цьому поєдинку. Щодо решти зустрічей другого туру Ліги чемпіонів, то у них були зафіксовані такі результати: група Е — ПСВ (Голландія) — “Панатінаїкос” (Греція) — 1:0, “Русенборг” (Норвегія) — “Арсенал” (Англія) — 1:1; група G — “Вердер” (Німеччина) — “Валенсія” (Іспанія) — 2:1, “Андерлехт” (Бельгія) — “Інтер” (Італія) — 1:3; група Н — ЦСКА (Росія) — ПСЖ (Франція) — 2:0, “Челсі” (Англія) — “Порту” (Португалія) — 3:1.

У четвер відбулись повторні матчі другого раунду Кубка УЄФА за участю українських клубів. “Дніпро” (Дніпропетровськ) — “Маккабі” (Ізраїль) — 2:0 (перший матч — 0:1). Наша команда продовжить боротьбу у груповому турнірі. А ось донецький “Металург” і другу зустріч програв у Римі італійському “Лаціо” з тим самим рахунком, як і вдома — 0:3.
Telegram Channel