Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ГОСТІ БУЛИ СИЛЬНІШИМИ ЗА ГОСПОДАРІВ

У зв’язку з участю наших клубів у розіграшах кубків Ліги чемпіонів і УЄФА дев’ятий тур чемпіонату України, як і попередній, був розтягнутий на три дні...

У зв’язку з участю наших клубів у розіграшах кубків Ліги чемпіонів і УЄФА дев’ятий тур чемпіонату України, як і попередній, був розтягнутий на три дні. Шість ігор проходили у минулі вихідні, а ще дві — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — «Таврія» (Сімферополь) і «Металург» (Донецьк) — «Чорноморець» (Одеса) — відбулись вчора ввечері. Цікаво, що у суботу і неділю господарі полів не виграли жодного поєдинку, із 18 можливих очок вони зуміли набрати лише три.
Увага прихильників луцького клубу була привернута до Запоріжжя, де місцевий «Металург» приймав «Волинь». До речі, з шести попередніх зустрічей між цими суперниками у гостях наші земляки не виграли жодну (п’ять поразок і одна нічия при співвідношенні забитих і пропущених м’ячів 1:10). Нині ж волиняни уже на 34-ій хвилині відкрили рахунок (Василь Сачко). Реальні шанси збільшити свою перевагу футболісти з Луцька не використали ні до кінця першого тайму, ні у другій 45-хвилинці. А ось наприкінці гри хорватський легіонер «Металурга» Споменко Бошняк з пенальті встановив рівновагу.
Ось як прокоментував підсумок цієї гри на післяматчевій прес-конференції головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний: «Мені важко оцінити весь поєдинок, бо коли пропустили гол з пенальті, то втратили контроль над грою і почали чомусь думати, як втримати нічию. Начебто не знають, що такий підсумок у нас в команді рівнозначний поразці. Раніше ми за нічию виплачували преміальні, тепер же я футболістів оштрафую...»
А першими розпочали дев’ятий тур чемпіонату київський «Арсенал» і ужгородське «Закарпаття». Господарі поля двічі виходили вперед після ударів Мацея Ковальчика і Костянтина Бабича. Та два влучних удари закарпатця Юрія Целих зводили нанівець усі зусилля «канонірів». Цікаво, що зрівняли рахунок гості уже на третій доданій до основного часу хвилині — 2:2.
Ще одна нічия була зафіксована у Борисполі, де «Борисфен» мірявся силами з маріупольським «Іллічівцем». Тут підсумковий результат було встановлено ще у першому таймі. Спочатку успіху добився молдавський легіонер «Борисфена» Олег Храмцов, а згодом маріуполець Едуард Цихмейструк забив гол у відповідь — 1:1. До речі, у вищій лізі усі три матчі між цими суперниками завершувались неодмінно внічию.
Зміцнили своє турнірне становище лідери чемпіонату. Донецький «Шахтар» після нищівної поразки у Лізі чемпіонів від іспанської «Барселони» (0:3) зумів з мінімальним рахунком 1:0 взяти верх у Києві над «Оболонню». Вирішальний м’яч у гірників провів на 56-ій хвилині бразилець Матузалем. Виключно іноземці забивали голи і у матчі «Ворскла-Нафтогаз» (Полтава) — «Динамо» (Київ). Результативні атаки столичної команди завершували румун Тіберіу Гіоане, бразилець Клебер і латиш Маріс Верпаковскіс. Команда Володимира Мунтяна, яка розпочала першість з двох перемог, після цього зазнала сім поразок поспіль із загальним рахунком забитих і пропущених м’ячів 0:12.
Дещо несподівано закінчилась зустріч у Харкові між «Металістом» і «Кривбасом» з Кривого Рогу. Єдиний гол, забитий на 82-ій хвилині Миколою Кашевським, приніс перемогу гостям, які, до речі, ось уже сім турів підряд не програють ні вдома, ні на виїзді.
Після цих ігор лідери зміцнили свої позиції. Попереду — «Шахтар», в активі якого 27 очок. На п’ять менше у «Динамо», 16 очок (і гра у запасі) у донецького «Металурга», 14 — у «Волині», яка посідає четверту сходинку у турнірній таблиці.
Ігри десятого туру відбудуться 24 жовтня. У цей день лучани на своєму полі прийматимуть київський «Арсенал», який з десятьма очками перебуває на десятому місці.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel