Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
70 000 гривень – і свято вийшло подвійним

Волинь-нова

70 000 гривень – і свято вийшло подвійним

У селі Галичани Горохівського району матерів віншували у відремонтованому будинку «Просвіта»

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Концертну програму, присвячену Дню матері, творча когорта села Галичани назвала «Матусенько, благословенна тричі будь». Свята чекало все село, яке з гордістю називає найдобрішими і найтурботливішими берегинями нень, котрі  живуть у ньому.



Дійство віддзеркалювало подвійну святковість, бо всі простували у глядацький зал через відремонтоване у євростилі фойє.



Дійство віддзеркалювало подвійну святковість, бо всі простували у глядацький зал через відремонтоване у євростилі фойє. Такий подарунок мешканцям цього населеного пункту напередодні Дня матері вартував районному бюджету – 40000 гривень, сільському – 30000 гривень і є дуже доречним, бо  галичанці вельми люблять змістовно відпочивати у своєму закладі культури. У ньому відзначають сільською родиною всі державні свята, урочисті події, пишаються сільськими талантами і традиціями. Дійства вдаються незабутньо гарними. Їх ініціюють не лише директор і художній керівник  НД «Просвіта» села Галичани Галина Антонюк і Сергій Андрєєв. Організаторський хист і духовне сяйво своєї душі у режисуру кожного сценарію вкладає Галичанський сільський голова Надія Харчук, її доброзичливі колеги. Завдяки натхненню вчителів і працівників дитячого садочка  галичанські діти на сцені почуваються сміливими, наче відомі артисти.  Кажуть, щойно вихователь ДНЗ «Надія» Аліна Крупнік помітить у котрогось малюка іскорку здібностей, як уже невдовзі в оченятах хлопчика чи дівчинки загоряється вогник бажання співати, танцювати, малювати… На свято ці найменші сільські аматори теж завітали з найбажанішим для всіх глядачів дарунком – букетом із пісень, віршів і таночків.


Пісенне сузір’я концерту засвітили голоси солістів Дарини Омельчук, Таїсії Харчук, Ірини Шоцької, Анастасії Андрєєвої, Іванни Дуди, Ангеліни Сосновської, Оксани Харчук, Ольги Куць. Гучними аплодисментами публіка не відпускала зі сцени Любов Циринюк, піснярський і акторський талант якої односельчани називають діамантом. Особливо зворушливо ніжність до мами чулася у реп-хіті виконавця Любомира-Руслана Боярчука. За гармонію звучання, схожу до соловейкового гурту, глядачі аплодували гітаристу Олександрові Трачуку, дуету у складі Анастасії і Марії Андрєєвих, тріо у складі Галини Антонюк, Любові Андрєєвої, Тетяни Поліщук, вокальній групі дівчат у складі Таїсії Харчук, Софії Папиш, Ірини Шоцької, Вікторії Приходько, Яни Курко, Ангеліни Мельник, фольклорному колективу у складі Галини Антонюк, Любові Андрєєвої, Тетяни Поліщук, Леоніди Адамчук, Галини Жук, Лариси Дуди, Любові Циринюк, Лариси Антонюк, Надії Кордик. Маминій любові, безкорисливості і святості віршами вклонилися декламатори Ангеліна Мельник, Софія Папиш, Вікторія Приходько, Вікторія Роман, Ірина Шоцька, Іванна Степанюк, Наталія Чосік. Як і завжди, галичанці були досконалими у танцях у виконанні зразкового танцювального ансамблю «Галичанка», який на сцені цього дня презентували Віталій Дуда, Таїсія Харчук, Володимир Фіярчук, Софія Папиш, Андрій Хомин, Софія Шоцька, Роман Курко, Яна Курко, Кирил Войтюк, Ангеліна Мельник, Назар Холонівець, Вікторія Приходько і їх чудовий керівник Іванна Дуда. Граціозні дівчата цього колективу придумали і власну оригінальну композицію. А ось роздумували над жіночою долею і жартували з жіночих примх дотепні гумористи Юрій Шлапчук, Денис Джулінський і учасники театрального колективу «Водевіль» Любов Циринюк, Галина Шульга, Марія Іраник, Оксана Красевич, Олена Філюк.



Реп-виконавець Любомир-Руслан Боярчук.


Любити понад усе Божу Матінку, матусю, яка подарувала нам життя і Україну, щоб у серцях і на землі панувало добро,  усім побажала Галичанський сільський голова Надія Харчук. За концерт, який  тривав більше трьох годин, почути який мами прийшли зі своїми сім’ями і навіть із діточками, які ще не вміють ходити, лідерка територіальної громади щиро подякувала своїм талановитим односельцям.


На головному фото: наймолодші учасники концерту з ДНЗ «Надія».


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel