Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

Трамп готовий до ширшої співпраці з режимом Путіна

Президент Дональд Трамп готовий розширити співпрацю зі своїм російським колегою Володимиром Путіним, заявив його позаштатний радник і екс-спікер палати представників у Конгресі Ньют Гінгріч

"Думаю, Трамп готовий до ширшої співпраці з режимом Путіна, але традиційні для Америки позиції у зовнішній політиці він ні за що не здасть", - сказав Гінгріч.



Трампа має намір зберегти роль США як фактичного регулятора в міжнародних відносин.



Крім того, розповів він, Трамп має намір натиснути на Китай в економічному відношенні, але при цьому розвивати співробітництво в північно-корейському питанні, в питанні Південно-Китайського моря. "Потрібно робити і перше, і друге, і третє. Всі три напрямки в пріоритеті. Зазначу, що остання зустріч Трампа з Сі Цзіньпіном тривала більше трьох годин. На зустрічі, крім них самих, був присутній тільки перекладач", - сказав Гінгріч.


За його словами, адміністрація Трампа має намір зберегти роль США як фактичного регулятора в міжнародних відносин."Так, думаю ми залишимося провідною країною світу, особливо якщо наша економіка почне зростати на 4-5%. Ніхто нас не зможе наздогнати, навіть Китай", - заявив радник Трампа, пише «НВ».


 

Telegram Channel