Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ПЕРЕМОГА БУЛА ТАКОЮ БЛИЗЬКОЮ...

Збірна України з футболу втратила два очки, зігравши у відбірному матчі до ЧС-2006 з командою Греції внічию — 1:1.

Збірна України з футболу втратила два очки, зігравши у відбірному матчі до ЧС-2006 з командою Греції внічию — 1:1.
55-тисячний стадіон у столиці України був розчарований, адже перемога, яка була такою близькою, перетворилася на банальну нічию. Щоправда, радує, що чи не вперше за часів керування збірною Олегом Блохіним ми побачили приблизно той футбол, з яким можна сподіватися на виконання завдань, що були проголошені наставником синьо-жовтих після того, як він очолив національну команду. Але є й ще один факт. При Блохіну збірна України здобула лише одну перемогу, вигравши в Казахстану.
Перемога над Грецією була для господарів дуже близькою. Вже на десятій хвилині матчу українці мали виходити вперед — сам на сам з голкіпером вийшов Андрій Воробей, який підкрученим ударом цілив у дальній кут воріт Нікополідіса. Але воротар збірної Греції відбив м’яч. Взагалі, у перші хвилин двадцять господарі мали відчутну територіальну перевагу, але до загострення справа так і не доходила. Активними були в нападі Воробей та Воронін, а також Гусєв. Перший удар в бік воріт Шовковського греки нанесли на 20-ій хвилині, але після “пострілу” Карагуніса м’яч пролетів за метр від штанги. Наприкінці першої 45-хвилинки після помилки Несмачного метрів з шести головою бив Яннакопулос, але просто в руки Шовковському.
Початок заключної частини гри став ще одним холодним душем на голову гравців збірної Греції та Отто Рехагеля (під час гри постійно йшов дощ). За п’ять метрів від кута штрафного майданчика збили Вороніна. До м’яча підійшов Шевченко. Не виключено, що у голові форварда збірної України прокручувався матч з Росією в 1999 році. Тоді гол Андрія практично з цієї позиції перекреслив всі сподівання Росії на Євро-2000 і “списав” воротаря росіян Філімонова у запас. Пробиваючи цей штрафний грекам, Шевченко зробив практично все те саме, що й п’ять років тому, але бив низом. Закручений форвардом м’яч Нікополідіс пропустив поміж ніг.
Після пропущеного м’яча греки не кинулися відчайдушно на ворота українців, неначе знаючи, що шанс в них ще буде. А ось підопічні Блохіна мали нагоди, щоб закріпити успіх. На 55-ій хвилині Шевченко віддав точний пас у штрафний майданчик на Вороніна, але в нього в останню мить зняли м’яч з ноги. Підключення ж до атаки Русола ледве не закінчилося для греків драматично. Після подачі кутового і удару захисника “Дніпра” м’яч у відчайдушному стрибку відбив голкіпер.
Коли до закінчення гри залишалося двадцять хвилин, Блохін, здається, попросив футболістів потримати м’яч. Вони його послухали, але ніхто не очікував того, що сталося на 82-ій хвилині. Арбітр зустрічі зафіксував порушення правил Гусіним. До воріт було метрів 27-м, але це не завадило Цартасу “покласти” м’яч у правий від Шовковського кут воріт - 1:1. На третій доданій хвилині Блохін, нарешті, надумався випустити Бєліка, але у форварда “Шахтаря”, щоб забити свій другий гол за збірну, не вистачило часу.
А ось як закінчились інші матчі у другій групі: Туреччина—Казахстан — 4:0, Албанія—Данія —0:2.
Telegram Channel