Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СОЦІОЛОГИ ПРОГНОЗУЮТЬ ПЕРЕМОГУ ЮЩЕНКА

В першому турі за Віктора Ющенка проголосують 37,6 відсотка громадян, які збираються взяти участь у виборах, за Януковича – лише 26,4...

В першому турі за Віктора Ющенка проголосують 37,6 відсотка громадян, які збираються взяти участь у виборах, за Януковича – лише 26,4.Такі дані засвідчило всеукраїнське опитування, проведене Інститутом соціальної і політичної психології Академії педагогічних наук України. Директор інституту Микола Слюсаревський повідомив, що якби вибори відбулися зараз, перемогу отримав би Віктор Ющенко.
Соціологи інституту прогнозують, що у другому турі Ющенко впевнено перемагає. За нього проголосують більше половини громадян - 54 відсотки, в той час як за Януковича - 46 відсотків виборців.
Дане дослідження проводилося 17-22 вересня. Було опитано 2018 респондентів у всіх областях України. Похибка вибірки 2,1 відсотка.
В той же час, генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, коментуючи результати соціологічного дослідження, проведеного 17-27 вересня КМІС та центром “Соціс”, заявив, що за сприятливих умов Ющенко може перемогти вже в першому турі виборів. Такої ж думки дотримуються фахівці Центру політичного аналізу, які дійшли висновку, що в першому турі виборів Віктор Ющенко набере 53 відсотки голосів.
Telegram Channel