Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

СВЯТИНІ: У СТІНАХ ХРАМУ — ОСКОЛКИ ДВОХ ВОЄН

Свято-Миколаївська церква в селищі Локачі була збудована 1913 року, саме перед Першою світовою війною...

Свято-Миколаївська церква в селищі Локачі була збудована 1913 року, саме перед Першою світовою війною. Проте від дня свого освячення не припиняла діяльності, хоч старожили пам’ятають глибоку воронку від бомби у східній частині цвинтаря.
Минулого року храм відзначив своє 90-ліття, до ювілею прикрасився новим парканом і вхідними воротами. А нинішнього літа громада взялася за капітальний ремонт храму ззовні. Бригаду майстрів очолив настоятель, благочинний протоієрей Анатолій Собуцький. Працює у ній і священик Володимир Симчук, бо заїжджі майстри заправили за роботу надто велику суму.
Коли розпочали ремонт, то й виявили у дерев’яних раменах храму рани від осколків і куль обох світових воєн.
Ще не завершили зовнішнього ремонту, що потребує дуже великих коштів, а вже на часі внутрішній, який не проводився дуже давно. Дуже хочеться парафіянам, щоб своє століття храм зустрів оновленим і красивим. Тому громада звертається до всіх земляків-локачан із проханням допомогти посильними пожертвами на ремонт храму. Кошти можна надсилати: “Р/р 26008316450001, код 21752804, МФО 303406, ПриватБанк, Локачі, Свято-Миколаївській церкві”.
Telegram Channel