Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

МУЗЕЇ: НАУКОВА СТУДІЯ БІЛЯ ФОТОВИСТАВКИ

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась наукова студія «Пам’ятаймо тую славу», приурочена до Дня українського козацтва...

У Волинському краєзнавчому музеї відбулась наукова студія «Пам’ятаймо тую славу», приурочена до Дня українського козацтва.
З давніх-давен Свята Покрова була покровителькою українських козаків, тому пошановування відбулося саме на це свято. В актовому залі музею була розгорнута фотовиставка «Пам’ятаймо тую славу», доповнена предметами козацької атрибутики, а також підбірка книг з музейних фондів та бібліотеки, з якими присутніх ознайомила Олена Бірюліна, ведуча студії, завідувачка відділу давньої історії.
З доповідями про історію українського козацтва та культу Покрови Пресвятої Богородиці в козацьку добу виступили кандидат історичних наук, доцент Волинського університету ім. Лесі Українки Володимир Пришляк, наукові працівники музею Людмила Карпюк, Вікторія Білик, Василь Баран, студент-історик ВДУ Роман Мацюк, повідомила Тамара Садовнік, провідний науковий співробітник музею.
Telegram Channel