Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЩОБ ЛЮДЯМ ЛЕГШЕ ЖИЛОСЯ

На традиційній зустрічі з представниками місцевих та обласних засобів масової інформації голова Ковельської райдержадміністрації Віталій Карп’юк повідомив, що динаміка розвитку району нинішнього року по переважній більшості показників позитивніша, ніж це було торік...

На традиційній зустрічі з представниками місцевих та обласних засобів масової інформації голова Ковельської райдержадміністрації Віталій Карп’юк повідомив, що динаміка розвитку району нинішнього року по переважній більшості показників позитивніша, ніж це було торік. Обсяги промислового виробництва зросли на 44,3 відсотка. Досягнуте економічне зростання, на думку Віталія Володимировича, є результатом значних капітальних інвестицій, сума яких за останні роки досягла майже 70 мільйонів гривень, в тому числі з-за кордону інвестовано 286 тисяч доларів. Найбільший приріст виробництва зафіксовано на заводах “Ковельмолоко”, сучасних будматеріалів та Радошинському піщаному кар’єрі, де зараз в місяць добувається 25 тисяч тонн піску, який в основному надходить на будівництво автобану Київ—Одеса.
Як заявив Віталій Карп’юк, нинішній врожайний рік у сільському господарстві можна сміливо назвати одним з найуспішніших за всі роки незалежної України. За сприятливих погодних умов вродили всі культури. Тільки у реформованих сільгосппідприємствах зібрано 34 тисячі тонн зерна, тоді як торік – 19 тисяч тонн. На півтори тисячі збільшилось поголів’я худоби, яке на сьогодні нараховує майже 23 тисячі голів. За словами районного керівника, стала у нагоді аграрникам й державна підтримка. Цього року господарства району отримали від держави майже 5 мільйонів гривень різних дотацій, компенсацій та доплат, з яких понад 2 мільйони гривень надійшли безповоротно. Держава також погасила ковельським аграріям 200 тисяч гривень короткострокових та довгострокових кредитів.
Районна влада активно втілює понад 30 соціальних проектів адресної допомоги для найменш захищених категорій громадян, на що з місцевого бюджету виділяється до одного мільйона гривень. Оплачуються хірургічні операції, яких потребують селяни. П’ятнадцять учнів сільських шкіл є районними стипендіатами і щомісяця отримують по 50 гривень. Майже семистам одиноким жителям Ковельщини до початку опалювального сезону безкоштовно завезено дрова. Значну кількість сільськогосподарської продукції передано медичним закладам.
Журналісти дізналися, що цього року збудовано та введено в експлуатацію новий корпус загальноосвітньої школи у селі Черемошному, де закуплено сучасні меблі. Завершується будівництво двох сучасних спортивних залів у селах Облапи та Любитів. Вартість кожного спортивного залу становить понад півмільйона гривень. Об’єкти фінансуються з районного бюджету. За словами керівника, дуже виправдав себе спортивний туристично-оздоровчий табір “Оберіг”, що знаходиться на березі озера у селі Уховецьк, де за два роки оздоровлено понад тисячу дітей.
На будівництво і капітальний ремонт доріг у Ковельському районі витрачено цього року близько 10 мільйонів гривень.
- Всі дивуються, кажуть: “Де Карп’юк знаходить гроші?” – мовив Віталій Володимирович. – Це – проблеми наші. Важливо, що ми їх (гроші) не крадемо, а використовуємо на користь наших людей.
Районна влада подарувала дорожникам два трактори МТЗ-82 та один грейдер. Продовжується активна робота по газифікації населених пунктів, проводиться їх освітлення. Села на Ковельщині оновлюються. 18 молодих сімей отримали безпроцентних кредитів на будівництво індивідуального житла на загальну суму майже 200 тисяч гривень.
Ярослав ГАВРИЛЮК.
Telegram Channel