Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ПОСМАКУЄМО РАЗОМ: КОМУ КАША, А ДЛЯ КОГО — ГАРБУЗІВКА

Гарбуз — своєрідний городній український символ. Про нього складено багато приповідок, пісенних рядків, повір’їв. А ще з гарбуза готують смачні страви...

Гарбуз — своєрідний городній український символ. Про нього складено багато приповідок, пісенних рядків, повір’їв. А ще з гарбуза готують смачні страви. Подаємо два рецепти з однієї із перших українських кулінарних книг Зіновії Клиновецької “Страви й напитки в Україні”.
Гарбузова каша. Почистивши і порізавши гарбуз, залити його молоком і зварити. Окремо відварити негусту пшоняну кашу на молоці, перемішати з протертим гарбузом, покласти масла і дати два рази закипіти.
Гарбуз із сметаною. Порізавши гарбуз на довгасті шматочки завтовшки, як палець, обкачати у борошні і підсмажити на маслі. Покласти в рондель, змащений і обсипаний сухарями, шарами і кожен шар обсипати цукром, трохи посолити. Залити сметаною і поставити на чверть години в духовку.
А ось цей незвичайний рецепт надіслав наш читач, як він відрекомендувався, любитель “гарбузівки”: “Поріжте гарбузи на невеликі шматки. Залийте цукровим сиропом у співвідношенні 1:1. На кожен літр додайте пачку дріжджів. Нехай кілька днів перебродить. А коли буде бражка добре шипіти, пора гнати самогон. Будьмо!”.
Telegram Channel