Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

КВІТКОВИЙ РИНОК: ЩЕ ЦВІТУТЬ ПОЛЬОВІ РОМАШКИ

Минулої неділі в пообідню пору зайшов по дорозі на квітковий базарчик біля Луцького ЦУМу, щоб помилуватися останньою живою райдугою осені. Продавці скаржились на сонний, байдужий день лучан до квітів...

Минулої неділі в пообідню пору зайшов по дорозі на квітковий базарчик біля Луцького ЦУМу, щоб помилуватися останньою живою райдугою осені. Продавці скаржились на сонний, байдужий день лучан до квітів. Буває. А довкола пломеніли троянди, гвоздики, жоржини. Дорого.
Перші заморозки ще не вжалили цвіту хризантем. Та букет коштує не менше трьох гривень. Одна жіночка продавала польові ромашки, може, останні в цьому році. Не втримався, щоб не купити букетик — усього за гривню.
А тоді зустрів знайомого квітникаря із села Кременець Рожищенського району Івана Сікорського. За професією — ветлікар, та вже понад 15 років вирощує на присадибній ділянці квіти. Найбільше любить жовті хризантеми. Вважає, всупереч недобрим повір’ям, що жовтий колір символізує достаток, багатство, золото. Переконав купити у нього букет за... копійку. Було якось незручно, пошукав у кишені пару гривень. Навідріз відмовився. Узяв лише копійку. Щоб гроші не переводилися. Займатися квітникарством — справа важка і невигідна. Але без неї не можуть жити дивні, одержимі люди. Ніколи не купував букета за копійку, зізнався постійний ведучий рубрики Святослав Крещук.
Telegram Channel