Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ІЗ ШКОЛИ — В АКАДЕМІЮ

Ковельськiй школi мистецтв цьогорiчна обдарована випускниця — скрипалька Наталя Борисюк — пiднесла чудовий подарунок, ставши студенткою Львiвської державної музичної академiї iм. М. Лисенка...

Ковельськiй школi мистецтв цьогорiчна обдарована випускниця — скрипалька Наталя Борисюк — пiднесла чудовий подарунок, ставши студенткою Львiвської державної музичної академiї iм. М. Лисенка. Здавалося б, нiчого аж надто особливого тут немає: слава Богу, дiвчина талановита, постiйно на обласних конкурсах була лауреатом. Значить, фортуна усмiхнулася їй. Однак до такого навчального закладу (колишня консерваторiя) приймають виключно випускникiв музичних училищ. Тобто, повинен бути певний рiвень виконання, адже вступники в академiї проходять складний вiдбiрковий конкурс на майстернiсть.
А учениця викладача Тетяни Корнєвої вже в музичнiй школi грала програму академiї. Тож Наталка подолала творчу сходинку майстерності, навчаючись у школі.
У 8 рокiв привела мама Наталю до викладача Тетяни Корнєвої, яку свого часу створив як музиканта i педагога у Луцькому музучилищi Олександр Негода. На той час Тетяна Володимирiвна мала чималий педагогiчний досвiд, знала, що потрiбно дати дитинi, аби досягти успiху. До того ж, Наталочка була працьовита до одержимостi, гарно вихована, розумна. З нею легко i цiкаво було працювати. I вже у першому класi вона грала програму за третiй! Ця маленька трудiвниця не розлучалася з iнструментом, образно кажучи, з ранку до ночi. Тож коли дев’ятирiчна скрипалька у Польщi вiртуозно виконала “дорослi” твори, поляки захоплено вiтали її.
За роки навчання у музичнiй школi Наталя пiшла далеко у своїй майстерностi. Звичайно, Бог надiлив її талантом, та коли б не батьки — Тетяна Анатолiївна i Володимир Анатолiйович, коли б не педагогiчний хист бабусь — Галини Улянiвни i Євгенiї Андрiївни, коли б не їх такт i повна довiра викладачу-професiоналу, — дiвчина не розкрила б так свiй дар. Мрiєю Наталi було навчатись в музичнiй академiї. Вона з педагогом iшла до цього крок за кроком. Тетяна Володимирiвна готувала свою ученицю до кожного міського концерту, конкурсу. Скрипалька грала на сценi соло, дуетом, трiо, в ансамблi, в оркестрi, напрацьовуючи технiку виконання.
Тож у Львiв повезла Тетяна Корнєва впевненого у своїх можливостях музиканта. Конкурс був чималий. Наталя грала 50 хвилин велику i складну програму - шедеври свiтової класики. За блискуче виконання музичних творів i успiшне складання iспитiв її зарахували студенткою оркестрового факультету на кафедру скрипки на державне навчання. До речi, на курсi вона наймолодша — 16-рiчна з-помiж 19 — 20-рiчних.
Тож Ковельськiй школi мистецтв є чим пишатися, адже за майже 50-рiчну її iсторiю це перший випадок, коли музична академiя дала шанс випускницi “провiнцiйної” школи, де працюють чудовi викладачi-музиканти. Наталя Борисюк, у свою чергу, дуже вдячна своєму викладачеві Тетянi Володимирiвнi Корнєвій, всiм наставникам рiдного закладу, якi вiрили у неї та всiляко пiдтримували. Вона впевнена, що вірно обрала свiй шлях у музику.
Людмила КОБЧЕНКО, директор Ковельської школи мистецтв.
Telegram Channel