Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
СБУ взялася за «Укрхімтрансаміак»

Волинь-нова

СБУ взялася за «Укрхімтрансаміак»

Через розстрати менеджерів могли виникнути надзвичайні ситуації на державному аміакопроводі

Співробітники Служби безпеки України попередили виникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті критичної інфраструктури підвищеної небезпеки – аміакопроводі державного підприємства «Укрхімтрансаміак», йдеться на сайті спецслужби.



Топ-менеджмент підприємства, призначений за часів екс-президента Януковича, протягом 2012-2016 років привласнив понад сто тридцять мільйонів гривень Укрхімтрансаміаку.



Правоохоронці встановили, що топ-менеджмент підприємства, призначений за часів екс-президента Януковича, протягом 2012-2016 років привласнив понад сто тридцять мільйонів гривень Укрхімтрансаміаку. Ці гроші мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані. Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані.


Співробітники СБ України спільно з Генеральною прокуратурою задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом. Під час санкціонованих судом обшуків в офісі «Укрхімтрансаміаку», правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей.


Триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 367 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.


СБ України продовжує реалізовувати комплекс заходів для забезпечення захисту інфраструктурних об’єктів підвищеної небезпеки.


Telegram Channel