Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

КУДИ ЗНИКАЮТЬ ВИБОРЦІ?

Трохи дивно, але першу скаргу на відсутність у списку виборців жильців моєї квартири написав я, член виборчої комісії...

Відкриваю двері на дзвінок. На порозі молодий чоловік із запрошеннями на вибори. Довго шукає папірці.
— Не трудіться, — кажу. — Їх у вас нема, бо моя квартира відсутня у списку виборців. Щойно це питання розглядала комісія нашої виборчої дільниці № 29...

Трохи дивно, але першу скаргу на відсутність у списку виборців жильців моєї квартири написав я, член виборчої комісії. Вже згодом розглядались інші. Ситуація претендує на номінацію передвиборного абсурду: троє виборів поспіль мене і дружину не включають у списки виборців. І коли перший раз це можна було списати на випадковість, другий раз — на халатність, то третій — на що? На безвідповідальність чи навмисні дії? Схоже, на останнє. Це підтверджує і той факт, що, наприклад, мешканець сусідньої квартири, який помер менше року тому, вже не включений у списки. Отже, списки корегувалися недавно, як воно і належить. Але мене знов «відкорегували» так, що моя квартира зникла із списку, хоч я справно оплачую комунальні послуги. Значаться в списках і ще одні мої сусіди, які вже років п’ять знаходяться на заробітках за кордоном.
Винних ніби нема, всі розводять руками. Під загальним списком стоїть підпис луцького міського голови Антона Кривицького. Безумовно, це формальність, адже списки він не складає. Однак після його підпису повинні значитись конкретні відповідальні особи, які формують їх. Безвідповідальність і породжує отакі абсурди. Вочевидь, на наступних виборах, коли доживу, я знов не знайду свого прізвища у списку. Адже про те, що я другий раз не був включений у список виборців на минулих виборах до Верховної Ради, писала і газета «Волинь». Ніхто мене не почув.
— То ще нічого,— каже мій знайомий. — Он на проспекті Грушевського цілий будинок «пропав»...
Вибори — надто відповідальна державна справа. То ж подібні речі є серйозною виною влади, яка свідомо чи ні перешкоджає виконанню громадянами свого конституційного обов’язку. Адже кожен голос може стати вирішальним у нашому виборі майбутнього держави.
Ще не пізно завітати на виборчу дільницю і перевірити, чи є ви у списку, чи правильно записані ваші вихідні дані. Зрозуміло, що 31-ого треба кожному виборцю прийти і проголосувати. Інакше це піде на шкоду кожному з нас і народу.
Андрій БОНДАРЧУК, виборець, член дільничної виборчої комісії.
м. Луцьк.
Telegram Channel