Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

МАЙСТРИ: В ОСТРОЗЬКІЙ ЛУЦЬКІЙ ВЕЖІ — ВИСТАВКИ ВОЛИНЯНКИ

Нещодавно ми розповідали про майстра виробів із соломки із с. Туличева Турійського району Марію Кравчук, чия робота перемогла у конкурсі солом’яних масок, оголошеному Американським музеєм солом’яного мистецтва...

Нещодавно ми розповідали про майстра виробів із соломки із с. Туличева Турійського району Марію Кравчук, чия робота перемогла у конкурсі солом’яних масок, оголошеному Американським музеєм солом’яного мистецтва. А цими днями із самобутнім мистецтвом волинянки мали нагоду ознайомитися жителі м. Острога, що на Рівненщині. Там у вежі із назвою Луцька, що належить Музеєві книги, відкрилася її персональна виставка “Солом’яне перевесло”, якою щиро захоплювалися як студенти Острозької академії, так і гості із Франції.
Члена Національної Спілки народних майстрів Марію Кравчук сердечно вітали директор Музею книги, який входить до Острозького історико-культурного заповідника, Світлана Позіховська, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, представники громадськості.
Майстриня, окрилена успіхом, активно працює разом із своїми учнями, яких має у Купичівській ЗОШ, і мріє, що й в Україні, як і у США, буде свій музей соломкарства.
Telegram Channel