Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

МУЗИКА, ПОДАРОВАНА ГОСТЯМИ З ПОЛЬЩІ

Луцька дієцезія Римсько-католицької церкви, Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку зініціювали проведення у кафедральному соборі святих апостолів Петра і Павла концерту класичної музики...

Луцька дієцезія Римсько-католицької церкви, Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку зініціювали проведення у кафедральному соборі святих апостолів Петра і Павла концерту класичної музики.
Цього разу гостями лучан були митці з Польщі — Віктор Лияк, випускник Вищої музичної школи у Варшаві по класу органа та випускниця музичної Академії імені Шопена у Варшаві по класу вокалу Юлія Карлова. Вона — представниця Казахстану. Віктор Лияк виступав з концертами у Польщі, Австрії, Бельгії, Білорусі, Чехії, Німеччині, Франції, Іспанії, Україні та інших країнах. До речі, він єдиний польський органіст, котрий є володарем Золотого і Платинового дисків, з творами Й.-С. Баха. А Юлія Карлова має багатий вокальний репертуар. Це пісні, романси, партії в ораторних і оперних композиціях. Вона з успіхом виступала у Національній опері у Варшаві, Національній філармонії, в Королівському замку у Варшаві.
І ось такі знамениті і поважні виконавці в Луцьку. Зал собору був переповнений. Послухати знаменитого органіста і не менш талановиту співачку прийшли представники Польського консульства у Луцьку, численні шанувальники класичної музики. У виконанні гостей з Польщі прозвучали твори Йогана-Себастяна Баха, Мєчислава Сужинського, Станіслава Монюшка, Фелікса Боровського, Цезаря Франка. Присутні одержали справжню насолоду від талановитої гри органіста Віктора Лияка, від голосу Юлії Карлової. Її оригінальне сопрано зачарувало лучан.
Концерт гостей із Польщі проходив у рамках Року сусідньої держави в Україні. Щира вдячність лучан — його організаторам і учасникам. Адже вони мали можливість почути музику, якою зачаровується світ.
Telegram Channel