Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ВІКТОР ЮЩЕНКО — ПЕРЕМОЖЕЦЬ ПЕРШОГО ТУРУ

За Віктора Ющенка віддали свої голоси 39,87 відсотка громадян України, за Віктора Януковича — 39,32 відсотка...

Центральна виборча комісія опрацювала 100 відсотків протоколів тервиборчкомів. Згідно з підрахунками ЦВК, за Віктора Ющенка віддали свої голоси 39,87 відсотка громадян України, за Віктора Януковича — 39,32 відсотка, за Олександра Мороза — 5,81 відсотка голосів, за Петра Симоненка — 4,97 відсотка.
Відрив Ющенка міг би бути більшим, але в ряді виборчих дільниць, де він переміг, вибори були визнані недійсними. Так, 9 листопада в Охтирці Сумської області результати голосування в чотирьох виборчих дільницях територіального виборчого округу №165 визнані недійсними. На цих дільницях зі значним відривом переміг Віктор Ющенко. Незважаючи на те, що спостерігачами, які були присутніми на цих дільницях, не було зареєстровано жодного порушення, члени комісій результати голосування визнали недійсними. На знак протесту проти дій ТВК №165 голова Краснопільської районної організації Української народної партії Іван Перерва почав безстрокове голодування.
Не дорахувався голосів Ющенко і на Кіровоградщині. ЦВК прийняла рішення про неможливість достовірно встановити результати волевиявлення виборців у тервиборчкомі округу №100 міста Кіровограда через те, що протокол відмовились підписувати кілька членів ТВК. За даними ющенківців, їхній кандидат набрав в цьому окрузі на 25 тисяч голосів більше, ніж його конкурент.
Telegram Channel