Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

БАЗАР І ЦІНИ: БУДЕМО ПЕРЕХОДИТИ НА КУРЯТИНУ?

Оскільки телятина в Луцьку, вважай, зникла з прилавків, ціна на свинину сягнула 20 грн. за кілограм, покупці все частіше затримуються біля замороженого курячого м’яса...

Оскільки телятина в Луцьку, вважай, зникла з прилавків, ціна на свинину сягнула 20 грн. за кілограм, покупці все частіше затримуються біля замороженого курячого м’яса.
Ціна кілограма курячих стегон, бедер у межах 10—11 гривень, а гомілок, спин, крилець — дешевша. Але не все дешеве — корисне. У покупців виникають аргументовані запитання: скільки разів за півроку зберігання розморожуються ці бедра, доки продаються і звідкіля вони доставлені? Усі продавці кажуть, що надійшли з Володимира-Волинського. Хоча цілком ймовірно, що вони проїхали через це прикордонне місто транзитом.
На Центральному ринку уже тривалий час реалізують свіжу курятину “Наша ряба”, яку привозять з Черкаської, Дніпропетровської областей, АР Крим. Термін зберігання — 96 годин з моменту виробництва. Ціни вищі — філе (це те, що їдять в Європі) — 18.98 за кілограм, стегна — 14.38, гомілка і четвертина — 10.98, так званий “окорок” — 12.98... Добре, що поряд з’явилися ще дві “точки”: трохи дешевше продають свіжу курятину (“Гаврилівські курчата”) від виробника з-під Києва. Є вже вибір доброякісної продукції, з якої готують навіть... шашлики, а філе подають з грейпфрутом і медом. Офіційний представник у Луцьку пан Сергій сказав гарну фразу: “Ті, з мороженою продукцією, працюють за старими правилами, на нинішню владу, а ми — на нову, чесно сплачуючи податки”.
Telegram Channel