Курси НБУ $ 39.57 € 42.16

НОВИЙ СЕЗОН У ТЕАТРІ

Минулої неділі в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відкрився новий, 65-ий, театральний сезон...

Минулої неділі в обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка відкрився новий, 65-ий, театральний сезон. Директор театру Богдан Береза перед початком вистави зазначив, що відкриття нового сезону — це підсумки минулого і погляд у майбутнє.
У минулому сезоні театр побував на гастролях у Кривому Розі, у сусідів на Рівненщині. Приємно те, що глядачі дуже щиро і тепло приймали вистави волинян. Добрі відгуки і відзнаки на фестивалі “Прем’єри сезону”, що відбувся в Івано-Франківську, здобула вистава І.Котляревського “Наталка Полтавка”. Волинські митці отримали там запрошення на театральний фестиваль, що відбудеться в Полтаві, “В гостях у Гоголя”. Там вони покажуть саме “Наталку Полтавку”.
Театр готує прем’єри, які побачать світло рампи вже найближчим часом. Власне, сезон відкрився прем’єрою дитячої вистави “Пригоди в королівстві М’ясопотамія”. Незабаром шанувальники театру матимуть змогу подивитися виставу “Мартин Боруля” І.Карпенка-Карого. У планах театру спектаклі за п’єсами В.Шекспіра “Приборкання норовливої”, “Дерева помирають стоячи” А.Кассоне та інші.
Богдан Береза познайомив шанувальників театрального мистецтва, які прийшли на відкриття сезону, з новим поповненням. Це Софійка Коць, Олена Небось, Леся Коваль та молоде подружжя Наталія і Дмитро Мельничуки. До речі, Дмитро Мельничук гарно заявив про себе у виставі “Наталка Полтавка”, у якій він вперше вийшов на суд волинського глядача у ролі Миколи.
Після коротенької урочистості глядачі мали приємність зустрітися з героями “Наталки Полтавки” І.Котляревського у постановці народного артиста України, лауреата Національної премії України Федора Стригуна. Глядачі тепло приймали вже знаних ними і нових виконавців ролей у названій виставі. Так, роль Петра зіграв замість вибулого актора Ігор Зінчук, тепло прийнятий шанувальниками театрального мистецтва, а в ролі Миколи, як уже було сказано, успішно дебютував Дмитро Мельничук.
Відкриття сезону принесло радість і митцям, і глядачам.
Telegram Channel