Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

СУРКІС РОЗКРИТИКУВАВ КАЛЕНДАР

У Києві в будинку Держкомспорту відбулося засідання ради ПФЛ. Першим питанням на порядку денному значилося затвердження плану-календаря на друге коло поточного сезону...

У Києві в будинку Держкомспорту відбулося засідання ради ПФЛ. Першим питанням на порядку денному значилося затвердження плану-календаря на друге коло поточного сезону.
За словами президента ПФЛ Равіля Сафіулліна, Ліга одержала підтвердження від 13-ти представників еліти, які висловили свою згоду із проектом календаря. Від трьох клубів - “Динамо”, “Дніпра” й “Чорноморця” - ПФЛ оцінки не одержала. Чому це не зробив “Чорноморець”, так і залишилося не з’ясованим.
Представник “Дніпра” через складні погодні умови в Дніпропетровську не зміг вилетіти в столицю й не був присутній на Раді. А от президент київського “Динамо” Ігор Суркіс на засіданні висловив свою категоричну незгоду із запропонованим варіантом. “У мене склалося таке враження, що автори цього проекту не вірять у те, що українські команди зможуть вдало виступити на стадії плей-офф Ліги чемпіонів і Кубка УЄФА. Ми не порушували це питання раніше, тому що складно було прогнозувати наші перспективи в груповому турнірі Ліги чемпіонів з “Реалом”. Зараз же, коли в нас є реальні шанси потрапити в плей-офф або Ліги чемпіонів, або Кубка УЄФА, як президент клубу я не можу погодитися із пропонованим варіантом календаря”, - сказав Ігор Суркіс.
Зазначимо, що проект календаря на перше коло чемпіонату України був прийнятий всіма клубами без особливих проблем. Щоправда, вже в ході першого кола календар неодноразово критикував головний тренер “Динамо” Йожеф Сабо, який навіть був оштрафований ПФЛ за випади на адресу цієї організації.
У підсумку рада ПФЛ ухвалила рішення, що після того, як протягом тижня київське “Динамо” надасть свій проект календаря, він буде відправлений у клуби, і після обговорення обох варіантів один з них буде затверджений у середині грудня.
Telegram Channel