Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Інклюзивна освіта й виховання в дитбудинках: В Україні затвердили Нацстратегію до 2026 року

Планується, що неурядові організації надаватимуть дітям не менше ніж 50% соціальних послуг

Кабмін затвердив Національну стратегію реформування системи інституційного догляду та виховання дітей (дитячі будинки, інтернати) на 2017-2026 роки. Про таке повідомляє 5 канал з посиланнями на "Інтерфакс-Україна".



До 2026 року планується припинити діяльність усіх типів закладів інституційного догляду і виховання дітей, в яких проживає більше ніж 15 вихованців.



Згідно з розпорядженням №526 від 9 серпня, завдяки реалізації стратегії планується досягти таких результатів:



  • збільшення щороку (починаючи з 2018 року) кількості дітей, охоплених інклюзивним навчанням, на 30% від загальної кількості дітей з особливими освітніми потребами;


  • збільшення кількості забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 20% від загальної кількості таких осіб, які перебувають на квартирному обліку.


  • з 2018 року планується досягти щорічного зменшення кількості дітей, які виховуються в закладах інституційного догляду, на 10%,


  • з 2019 року на 10% планується скорочувати кількість закладів інституційного догляду і виховання дітей, спеціальних шкіл-інтернатів і навчально-реабілітаційних центрів на 5% від кількості таких закладів станом на 1 січня 2018 року.


  • Із 2020 року планується припинити влаштування дітей віком до трьох років до закладів інституційного догляду і виховання дітей, а до 2026 року – припинити діяльність усіх типів закладів інституційного догляду і виховання дітей, в яких проживає більше ніж 15 вихованців.


  • У Кабміні зауважують, що реалізація стратегії дасть змогу починаючи з 2026 року перейти до надання неурядовими організаціями не менше ніж 50% соціальних послуг дітям і сім'ям з дітьми на замовлення органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Telegram Channel