Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Генштаб закликає не хвилюватись через створення єдиної ППО Росії і Білорусі

Президент РФ Володимир Путін вніс на ратифікацію в Держдуму протокол про зміни і доповнення до угоди між Росією і Білоруссю про спільну охорону зовнішнього кордону союзної держави в повітряному просторі і створенні Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони двох країн

У Генеральному штабі Збройних сил України закликали не хвилюватися стосовно ратифікації у Держдумі РФ протоколу, ініційованого президентом РФ Володимиром Путіним, щодо створення єдиної системи ППО РФ і Білорусі. Про це сказав речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі «Радіо Свобода», передає УНН.



Починаючи від 2009 року, союзні держави здійснють спільний контроль за повітряним простором над територією цих двох держав.



«Що стосується позиції ЗСУ, то Повітряні сили ЗСУ виконують завдання виключно в повітряному просторі нашої країни. Тому немає причин будь-кому хвилюватися, що ми можемо мати клопіт, пов’язаний з цим документом», - заявив Селезньов.


Він пояснив, що питання стосується суто технічного напрацювання цього документа.


«Адже, починаючи від 2009 року, союзна держава Білорусі та Російської Федерації здійснює спільний контроль за повітряним простором над територією цих двох держав. Що стосується контролю за повітряним простором над територією Республіки Білорусь, то цим займаються відповідні підрозділи ППО збройних сил Республіки Білорусь. Щоб адаптувати документ, зафіксований у 2009 році, президент Росії подав протокольне доручення, щоб привести його у відповідність до сучасних реалій», - роз’яснив речник Генштабу.

Telegram Channel