Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

АКТИВНІСТЬ ВИБОРЦІВ ЗРОСЛА

На виборчій дільниці № 20 територіального виборчого округу №19 толерантність і спокійний хід голосування відзначив у розмові спостерігач від кандидата у Президенти Віктора Януковича з Харкова Олександр Ярощук, який вже вдруге тут працював.

На виборчій дільниці № 20 територіального виборчого округу №19 толерантність і спокійний хід голосування відзначив у розмові спостерігач від кандидата у Президенти Віктора Януковича з Харкова Олександр Ярощук, який вже вдруге тут працював.
На дільниці було взято 38 відкріпних талонів, хоча на кінцевий результат вони мало вплинули. Тут голоси розділились так: за Віктора Ющенка — 85,5 відсотка, за Віктора Януковича – 11,5. Один з виборців, який охоче погодився спілкуватись з журналістом, ветеран праці Степан Мецейло зазначив:
— За сорок років ще не пам’ятаю таких напружених виборів. Огортає сум’яття і неспокій, коли читаєш пресу, слухаєш радіо, телебачення. Але хочеться вірити, що добро переможе зло.
Виборча дільниця № 34 — одна з небагатьох у Нововолинську, яка дала найбільший відсоток голосів на підтримку Віктора Януковича – 17,57 відсотка. І причина того – участь у голосуванні 99 луганчан, які працюють на будівництві шахти № 10. На цей раз все обійшлося без ексцесів – шахтарі зі Сходу голосували на основі рішення територіальної виборчої комісії. На цій дільниці було взято 38 відкріпних талонів проти 12 попереднього разу. До речі, з джерел, які заслуговують на довіру, вийшла інформація, що на “п’ятачку”, розміщеному на мікрорайоні Шахтарському, у день виборів люди напідпитку відкріпні талони продавали по 10 гривень.
Кипіли пристрасті на виборчій дільниці № 25, розміщеній у СЗШ № 1. Причиною цього стала поява там помічника прокурора міста Нововолинська Івана Сидорчука, який прибув для перевірки фактів, викладених у актах спостерігачів від кандидата у Президенти Віктора Януковича Катерини Ткаченко та Дмитра Бабенка, які прибули з Харкова. Якщо одне з порушень, за поясненням члена дільничної виборчої комісії, носило явно не умисний, а механічний характер – забули відірвати талон у першому виданому бюлетені, то решта п’ять, на думку членів дільничної комісії і окремих спостерігачів, — зовсім незначні. Вони не мали абсолютно ніякого впливу на хід і результати голосування, а також висувались звинувачення за гріхи, яких насправді не було. Наприклад, не у тому приміщенні було оголошено загальну кількість виборців, члени виборчої комісії ставили свої прізвища до початку виборів...
Усі члени комісії висловили своє обурення, одностайно прийнявши постанову з приводу складених актів про те, що факти, викладені у них, є безпідставними і перебільшеними, а то й такими, яких не було. На цій дільниці кількість виборців, які взяли участь у голосуванні, співпала з попередньою, яка була 31 жовтня. Голоси розділились так: за Ющенка 948, за Януковича 190, 15 чоловік нікого не підтримали.
А взагалі, в цілому по Нововолинську активність виборців, порівняно з першим туром виборів, зросла, досягнув­ши більше 75 відсотків. Обидва кандидати у Президенти України набрали додатково голосів: Віктор Ющенко – більше восьми відсотків, Віктор Янукович – більше трьох. До позитивних моментів можна віднести і той факт, що у п’ять разів зменшилась кількість бюлетенів, визнаних недійсними. Люди вболівали за кожен голос.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel