Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Дітям загиблих журналістів призначені президентські стипендії

Виплати здійснюються дітям до 18 років

Президент Петро Порошенко призначив стипендії дітям загиблих під час виконання службових обов'язків журналістів. Відповідний указ №217/2017 Порошенко підписав сьогодні, 15 серпня, повідомляють на сайті президента, пише «Lb.ua». Згідно з документом, стипендії отримуватимуть донька капітан-лейтенанта, журналіста телеканалу Міністерства оборони «Бриз» Дмитра Лабуткіна - Кіра, донька фотокореспондента газети «Сегодня» Сергія Ніколаєва - Валерія, і син журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія - Максим.



Цю стипендію було засновано в квітні 2002-го. У 2015 році президент збільшив суму виплат до 1,5 прожиткового мінімуму.



Виплати здійснюються дітям до 18 років, а в разі навчання за денною формою у навчальних закладах, виплачуються до закінчення навчання, але не більше, ніж до досягнення ними 23 років. Нагадаємо, Дмитро Лабуткін був репортером на військовому телебаченні «Бриз» у Севастополі. Після окупації Криму російськими військами він разом із сім'єю переїхав до Одеси. Лабуткін загинув у зоні АТО 15 лютого 2015 року під час боїв за Дебальцеве.
Сергій Ніколаєв загинув 28 лютого 2015 року. Він потрапив під мінометний обстріл у районі населеного пункту Піски Донецької області. В'ячеслав Веремій загинув під час протистоянь на Майдані 19 лютого 2014 року. Невідомі в камуфляжі спочатку побили журналіста, а потім вистрілили йому в спину.

Telegram Channel