Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Представники різних конфесій Волині звернулися до Президента і парламенту щодо неприпустимості одностатевих стосунків

Волинь-нова

Представники різних конфесій Волині звернулися до Президента і парламенту щодо неприпустимості одностатевих стосунків

На засіданні Волинської ради Церков, що відбулося в овальному залі ОДА, прийнято ряд вагомих рішень

Очільники та представники Церков обговорили та прийняли два звернення до Верховної Ради України, Кабінету міністрів, депутатів ВРУ від Волині щодо внесення змін і доповнення до Податкового кодексу України, Законів України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та «Про оплату праці» в релігійних організаціях; та щодо неприпустимості законодавчого впровадження ідеології одностатевих відносин через Стамбульську Конвенцію. Текст документу розміщений на сайті Волинської єпархії УПЦ КП.



Ми представники Волинської Ради Церков та релігійних організацій, стурбовані тим, що нищиться правда про союз чоловіка та жінки, спостерігається намагання перевернути традиційні Біблійні цінності, які були закладені історично, з самого початку.



Волинська рада Церков прийняла звернення до народних депутатів України від Волинської області щодо неприпустимості законодавчого впровадження ідеології одностатевих відносин через Стамбульську Конвенцію. 


"Йдеться про запровадження у законодавство України понять “сексуальна орієнтація”, “ґендер”, “ґендерна ідентичність”, “ґендерна чутливість” і т.д., які виходять за межі загальноприйнятного в Україні поняття “стать” та викривляють розуміння гендерної рівності як рівності прав жінок і чоловіків.


Варто зауважити, що Стамбульська Конвенція вперше на міжнародному рівні спотворює розуміння поняття “ґендер”. Тепер під “ґендером” пропонують розуміти не стать – жіночу та чоловічу, а “соціально закріплені ролі, поведінку, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків”.


Українська держава має вживати дієвих заходів для протидії домашньому насильству. Однак це не повинно відбуватися зі шкодою для моральних засад українського суспільства, не повинно викривляти у дітей і молоді розуміння повноцінної сім’ї, задуманої Богом як союз чоловіка і жінки, що відповідає природі людини", - зазначено у Зверненні.


У документі також зазначено, що згідно останніх соціологічних досліджень 84% українців проти легалізації одностатевих партнерств та виступають за їх заборону або суттєве обмеження пропаганди одностатевих відносин (опитування проведене групою «Рейтинг» у червні 2016 р.). "Тому, на наше переконання, Верховна Рада та Уряд повинні відстоювати національні інтереси України, дбати про добробут українського народу, плекати самобутність, культурні особливості та моральні засади українського суспільства. А відтак – протистояти тиску та завзятим намаганням просунути в законодавство України дедалі ширше підґрунтя до легалізації так званих одностатевих “шлюбів” чи партнерств.


Враховуючи зазначене, закликаємо Вас, не голосувати за ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (проект № 0119). Натомість задля боротьби з домашнім насильством просимо підтримати прийняття законопроектів №4952 та №5294 у такому виді, як вони тепер доопрацьовані, з вилученням з текстів цих законів слів “сексуальна орієнтація”, “ґендерна ідентичність”, “ґендерна чутливість” та інших похідних від поняття “ґендер”.


Тому, ми представники Волинської Ради Церков та релігійних організацій, стурбовані тим, що нищиться правда про союз чоловіка та жінки, спостерігається намагання перевернути традиційні Біблійні цінності, які були закладені історично, з самого початку. Вплив на ідентичність особи, впровадження одностатевих “шлюбів” чи партнерств, адже Святе Писання, - Біблія засуджує «содомський гріх». Тому боронячи одвічні євангельські християнські цінності, ми просимо Вас виразити думку більшості українського народу – не підтримуючи вищезгаданий законопроект", - зазначають представники Волинської ради Церков.

Telegram Channel