Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Учора українські прикордонники тричі відмовилися від хабарів

Порушників, які пропонували охоронцям кордону незаконну вигоду, передано представникам Національної поліції

Минулої доби співробітники прикордонного відомства зафіксували три випадки пропонування хабарів на кордоні з Молдовою, Польщею та на лінії розмежування.



Громадянин Польщі запропонував прикордоннику Мостиського загону 100 доларів США.



В пункт пропуску «Кучурган», у пішому порядку, на вихід з України прибув громадянин Молдови, 1955 року народження. Під час паспортного контролю охоронці кордону виявили, що чоловік значно перевищив встановлені терміни перебування на території України. Тоді громадянин, щоб ухилитися від відповідальності, спробував «вирішити» питання та запропонував прикордонникам Білгород-Дністровського загону грошову винагороду в розмірі 1000 гривень.


А громадянин Польщі, аби незаконно виїхати з території України через пункт пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні, запропонував прикордоннику Мостиського загону 100 доларів США.


Крім того, в КПВВ «Мар’їнка», військовослужбовці також зафіксували випадок пропонування грошової винагороди за безперешкодний пропуск через лінію розмежування громадянином України, що слідував з неконтрольованої території.


В усіх випадках співробітники прикордонного відомства  від неправомірної вигоди відмовилися, а факти дачі хабарів були задокументовані.

Telegram Channel