Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Кривіцького відпустили під особисте зобов’язання

Хоча прокуратура просила 60 діб у СІЗО. Начальник Волинської митниці зобов'язаний прибувати за викликами до слідчого, суду, а також здати свій закордонний паспорт

В ніч на 20 серпня Луцький міськрайонний суд відпустив під особисте зобов'язання начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького, якого затримали ще в п'ятницю за трьома звинуваченнями, в тому числі й отриманні хабара, повідомляє Главком.


Волинська прокуратура напередодні звернулася до суду з клопотанням заарештувати підозрюваного.



Захисник підозрюваного Сергій Мась заявив про наявність доказів того, що звинувачення є сфальсифікованими. Він зазначив, що для людини, яка займає таку посаду, отримання хабара в 50 доларів – нонсенс.



Інкримінують причетність до продажу нерозмитненого асфальтоукладальника, що завдало бюджету 300 тисяч гривень збитків, зберігання записувального пристрою та одержання хабара.


«Є два інспектори митниці, яким оголошено про підозру, які безпосередньо отримували кошти на кордоні і частина з яких в подальшому була вилучена у керівника митниці. В одному випадку – 50 доларів, в іншому випадку – 50 євро», – повідомив заступник прокурора Волинської області Сергій Єфремов.


Захисник підозрюваного Сергій Мась заявив про наявність доказів того, що звинувачення є сфальсифікованими. Він зазначив, що для людини, яка займає таку посаду, отримання хабара в 50 доларів – нонсенс.


Спочатку прокуратура просила домашній арешт, потім – 60 діб у СІЗО. Аргументи – тяжкий злочин, а підозрюваний може чинити тиск на підлеглих чи сховатися.


Сам начальник митниці і водій, який був присутній під час обшуків, стверджують, що гроші підкинули.


Підозрюваний запевняє, що у його відстороненні зацікавлені контрабандисти і сірі імпортери, тому що підстава для обшуку та затримання – заяву в прокуратуру від двох громадян, які багато років заробляють на нелегальному ввезенні товарів в Україну.


Отже, згідно з рішенням суду, Кривіцький зобов'язаний прибувати за викликами до слідчого, суду, здати свій закордонний паспорт. Інших зобов'язань судом на нього не покладено.


Кривіцького від виконання обов'язків не відсторонили, він збирається подавати апеляцію.

Telegram Channel