Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЩО НЕПОКОЇТЬ НЕЗРЯЧИХ?

“Сучасний світ і незрячі” — так називалась науково-практична конференція, що проходила у Луцьку...

“Сучасний світ і незрячі” — так називалась науково-практична конференція, що проходила у Луцьку. Присвячена вона 60-річчю визволення України від фашистської окупації та 45-річчю заснування Ліги сліпих на Волині.
У конференції взяли участь голови організацій УТОС із Києва, Житомира, Рівного, Хмельницького, Тернополя та районних центрів Волині, керівники реабілітаційних центрів, представники організації інвалідного спорту, управлінь праці і соціального захисту населення, науковці, котрі працюють над проблемами навчання дітей із вадами зору, соціальної адаптації незрячих і слабозорих. Учасників зібрання привітали голова оргкомітету конференції Олександр Мельничук, начальник головного управління праці і соціального захисту населення облдержадміністрації Ірина Кисляк. Перед ними виступили вихованці обласного навчально-реабілітаційного центру, учні луцького консультпункту Київської міжобласної школи для незрячих, хор храму Всіх Святих землі Волинської.
Учасники і гості обговорили проблеми інтеграції незрячих та слабозорих у суспільство, можливості і перспективи їх працевлаштування. Розповідаючи про реабілітаційну роботу серед інвалідів по зору, яку веде обласна організація УТОС, голова її правління Юрій Симончук акцентував увагу на необхідності фінансування реабілітаційного центру із Держбюджету, створення в області школи для незрячих і слабозорих дітей. А їх на Волині майже 400.
Учасники конференції прийняли звернення до керівників законодавчих і виконавчих владних структур, депутатів усіх рівнів, громадськості. У ньому йдеться про необхідність поліпшити соціальний захист сліпих і слабозорих.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel