Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

МІЛІЦІЯ ЗАСУДЖУЄ ДІЇ СВОГО КЕРІВНИЦТВА

Співробітники Північної окремої роти дорожньо-патрульної служби ДАІ УМВС України у Волинській області звернулись з відкритим листом до всіх громадян України та працівників органів внутрішніх справ (ОВС)...

Співробітники Північної окремої роти дорожньо-патрульної служби ДАІ УМВС України у Волинській області звернулись з відкритим листом до всіх громадян України та працівників органів внутрішніх справ (ОВС). В ньому йдеться про те, що міністр внутрішніх справ України генерал-полковник міліції Білоконь М.В. неодноразово звертався до особового складу ОВС із заявами з приводу того, що міліція України поза політикою і діє виключно в інтересах українського народу. Але чому, мовляв, тоді його вказівки, які приходять на місця , зовсім відрізняються від того, про що говориться в його заявах?
Під час виборчої кампанії, говориться у зверненні, по виборах Президента України як в першому, так і в другому турах, командир підрозділу майор міліції Вірста М.І. здійснював неймовірний тиск з тим, щоб примусити підлеглих віддати свої голоси на користь провладного кандидата Віктора Януковича. Перед виборами М.І.Вірста кожного особисто викликав до себе в кабінет та проводив «профілактичну» роботу, яка зводилась до того, що на виборах підлеглі та члени їх сімей, друзі і знайомі повинні проголосувати за «єдиного» кандидата (так він називав Віктора Януковича). М.І.Вірста вимагав від кожного працівника ОР ДПС принести і здати йому особисто по декілька відкріпних талонів, а в разі невиконання цієї вказівки погрожував звільненням з роботи та іншими «проблемами». Крім цього, командир підрозділу вимагав проводити агітаційну роботу серед населення і учасників дорожнього руху, розповсюджувати агітаційні матеріали (листівки) на підтримку провладного кандидата, обов’язково складати адміністративні матеріали на водіїв транспортних засобів з символікою опозиції.
Ці та інші факти і змусили особовий склад Північної окремої роти дорожньо-патрульної служби ДАІ УМВС України у Волинській області звернутися до громадськості та органів прокуратури і заявити, що, як чесні працівники органів внутрішніх справ, вони не хочуть і не можуть виконувати накази та вказівки, що суперечать вимогам чинного законодавства і є злочинними. Вони вимагають, щоб наведеним фактам була дана відповідна оцінка зі сторони вищестоящого керівництва та органів прокуратури.
Завершується лист тим, що його автори, які складали присягу на вірність українському народові, ніколи його не зрадять. Вони підтримують вимоги про скасування результатів голосування на виборах Президента України на тих виборчих дільницях, де були допущені порушення виборчого законодавства.
Під листом підписались О.П.Дацик, Р.І.Коваль, С.М.Парат (всього близько тридцяти чоловік).
Telegram Channel