Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

БУДЕ ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ!

Після оголошення вердикту у залі Верховного Суду довго звучало: “Ющенко!”...

Учора Верховний Суд України визнав недійсними результати виборів Президента 21 листопада й ухвалив провести повторне голосування другого туру.
Саме переголосування домагалася опозиція, на відміну від Президента Кучми і команди провладного кандидата Януковича, які хотіли провести повторні вибори, а також пропонували інші варіанти.
Суд довів наявність системних фальсифікацій у другому турі президентських виборів, що зробило неможливим достовірно встановити результати виборів. (Під час четвергового засідання представники Віктора Ющенка серед інших доказів фальсифікації надали Верховному Суду заяву керівника фірми-розробника інформаційної системи Центрвиборчкому “Вибори” “Прокон” Галини Мандросової про те, що під час підведення підсумків голосування у першому і другому турах виборів, дані, які надходили до системи, контролювалися ззовні. Також Верховний Суд заслухав у якості свідка члена ЦВК Руслана Князевича, який повідомив, що вважає результати голосування у другому турі виборів Президента сфальсифікованими на один мільйон голосів, які були вкинуті після 20-ої години.)
Тому Верховний Суд України визнав дії ЦВК неправомірними і заявив, що постанова про результати виборів 21 листопада має бути скасована (про визначення Президента України та оголошення результатів виборів). Верховний Суд ухвалив провести переголосування другого туру президентських виборів у встановлений законом термін, починаючи з 5 грудня – тобто 26 грудня.
Після оголошення вердикту у залі Верховного Суду довго звучало: “Ющенко!”
Telegram Channel