Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Завод Коломойського та будівлю «Студії 1+1» арештовано у справі Приватбанку

Прокуратура розслідує справу про розкрадання рефінансування

Печерський районний суд Києва 4 вересня арештував будівлю заводу «Біола» в Дніпрі, а також будівлю в Києві, яку орендує телерадіокомпанія «Студія 1+1», у справі розкрадання коштів із Приватбанку


У рамках розслідування справи про розкрадання 19 млрд гривень, виділених на рефінансування Приватбанку, прокуратура через суд домоглася арешту на таке майно: земельні ділянки в Одеській області, Овідіопольському районі, що належать ТОВ «Хаджибей»; масив «Золотий берег» (акваторія Чорного моря); нежитлові приміщення житлово-офісного будинку та підземного паркінгу в Києві по вул. Кирилівській, 23 (орендує «Студія 1+1»), що належать ТОВ «Поділ Нерухомість»; будівлю заводу «Біола» в Дніпрі на вул. Берегова, 135, яка належить ТОВ «Ерлан»; літак Boeing 767-300 (власність португальської Pennylane - Comercio Internacional LDA). Інформація про це міститься в судовому реєстрі, передає LB.ua.



Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники – Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.



Крім того, арештовано приналежне ТОВ «Імме» будівлю в Києві на проспекту Степана Бандери, 34 площею 6 921 кв. м; нежитлові будівлі в Дніпрі по вул. Чкалова, 27, що належать ТОВ «Акватера» і ТОВ «Арлан»; будівлю торгового павільйону в Одесі по вул. Космонавтів, 32 (належить ПАТ «Проектно-пошуковий інститут «Південмедбіосинтез»).


Крім того, 7 вересня суд ухвалив рішення про арешт зернового терміналу «Бориваж» в Одеській області (належить ТОВ «Агротермінал Логістик»).


Нагадаємо, в НАБУ є ще одне кримінальне провадження щодо Приватбанку. Детективи розслідують факти можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, скоєної менеджментом і власниками істотної участі банку (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі понад 100 млрд гривень. Справа стосується незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами фінустанови.


21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Telegram Channel