Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

РЕАБІЛІТУВАТИ ВСІХ, НА КОГО ЧИНИЛИ ТИСК

Громадяни України, які під тиском керівників на виборах Президента чинили протизаконні дії, але тепер розкаялися, мають бути амністовані...

Громадяни України, які під тиском керівників на виборах Президента чинили протизаконні дії, але тепер розкаялися, мають бути амністовані. Вони повинні залишитися на роботі, а от їх керівники — понести відповідальність. Про це минулої суботи на прес-конференції заявив голова комітету взаємодії з правоохоронними органами та збройними формуваннями Волинського відділення Комітету національного порятунку В’ячеслав Чайка.
Начальник розвідувально-аналітичного центру при УБОЗ УМВС України в області В’ячеслав Чайка ініціює внесення на розгляд спочатку сесії обласної, а потім і Верховної Ради — Закону про амністію тих людей, яких залякували і примушували діяти супроти їх волі і українського народу.
Йдеться не лише про правоохоронців, а про всіх, хто постраждав через своїх керівників, — звільнений із роботи чи понижений у званні. Серед міліціонерів області, зокрема, є такі випадки. І хоч чинні офіцери органів внутрішніх справ не можуть брати участі у політичних акціях, ніхто не вправі заборонити їм висловлювати свою думку. Так, колишній заступник начальника Шацького районного відділу УМВС України в області Анатолій Гирикович та колишній начальник міжрайонного відділу Державної служби охорони при УМВС України в області Василь Петрук на прес-конференції підтвердили, що керівники органів внутрішніх справ брали найактивнішу участь у брудних технологіях під час виборів Президента. Підлеглих примушували голосувати за провладного кандидата Януковича, масово брати відкріпні талони для себе і своїх близьких, скуповувати їх в інших осіб...
І до сьогодні, за словами В’ячеслава Чайки, чиновники від міліції залякують осіб і не лише рядового складу. Відтак люди бояться казати правду. Комітет взаємодії з правоохоронними органами і збройними формуваннями, як запевнив його голова, під час переголосування захищатиме своїх працівників. Про всі ж утиски з боку керівників міліції В’ячеслав Чайка просить повідомляти за номерами телефонів: 78-82-80 — 78-82-90.
Світлана МЕХ.
Telegram Channel