Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Біля мерії Одеси подробиці – знову заворушення

В Одесі в середу, 20 вересня, поліція взяла під посилену охорону будівлю Одеської міськради, де мала відбутися сесія

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на прес-службу Нацполіції в Одеській області. "О 7:40 у поліцію надійшло повідомлення про те, що до будівлі Одеської міської ради, де сьогодні має відбутися сесія, невідомі особи можуть намагатися пронести вибухонебезпечні предмети", - сказано в повідомленні.
За інформацією місцевого видання "Пушкінська", до будівлі прибуло 35 автобусів Національної гвардії України, будівлю оточили поліцейські, також приїхали два пожежних автомобіля.



Під будівлею міськради зібралося близько 500 осіб, які вимагають відставки мера Одеси Геннадія Труханова.



"Думська" передає, що під будівлею міськради зібралося близько 500 осіб, які вимагають відставки мера Одеси Геннадія Труханова. Такі вимоги активісти висунули в зв'язку з недавньою трагедією, що сталася у таборі "Вікторія", а також корупцією.
Між учасниками пікету і правоохоронцями виникла бійка через відмову одного з активістів зняти балаклаву на вимогу поліції.
Пізніше сесію міської ради довелося перервати через серйозну бійки біля бокового входу будівлі Одеської міськради, куди намагалися прорватися учасники мітингу, передає 112.
Поліція застосувала газ і затримала кількох активістів.
"Зараз ситуація напружена. Сталися сутички між правоохоронцями та протестувальниками. Вони вдалися до хуліганських дій, у деяких з них є піротехніка, деякі агресивно налаштовані, застосовують фаєри. Правоохоронці контролюють ситуацію і вживають заходів для охорони порядку", - повідомив радник глави Нацполіціі в Одеській області Руслан Форостяк.

Telegram Channel