Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Єпископ Нафанаїл приїхав у Верхи й нагородив місцевого протоієрея правом носіння митри

Волинь-нова

Єпископ Нафанаїл приїхав у Верхи й нагородив місцевого протоієрея правом носіння митри

А священик із села Житнівка отримав золотий наперсний хрест

Напередодні, 19 вересня, керуючий Волинською єпархією УПЦ Преосвященніший Нафанаїл відвідав приход у селі Верхи Камінь-Каширського району. Візит архіпастиря, з нагоди престольного свята у місцевому Свято-Михайлівському храмі, став подарунком для всієї православної громади, котра також відзначала цього дня 275-ту річницю відтоді, як у Верхах з’явився свій храм. Владика звершив Божественну літургію та привітав вірян з їхнім особливим святом.



Преосвященніший Нафанаїл відвідав приход у селі Верхи Камінь-Каширського району.



Свято пов’язане з дивом, що трапилося у IV столітті, коли Архістратиг Михаїл врятував християнський храм від руйнування. Єпископ Нафанаїл побажав присутнім вірянам та їхньому настоятелю, щоб Архангел Михаїл також заступався і за цю громаду, надавши їй змоги зберегти у серцях Слово Боже.


Під час Богослужіння керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл вручив церковні нагороди двом священнослужителям округи.


Настоятель Свято-Михайлівського храму села Верхи протоієрей Петро Камець був нагороджений правом носіння митри. Священик Петро Антончук з села Житнівка отримав золотий наперсний хрест.


Окрім того, Преосвященніший Нафанаїл вручив церковну нагороду – орден святителя Миколая Чудотворця – уродженцю округи, Смолярчуку Дмитру Григоровичу, відзначивши таким чином його труди на благо Христової Церкви. Разом з ним близько двох десятків людей були нагороджені благословенними грамотами.


У свою чергу, віруючі та їхній настоятель подякували архіпастирю за молитву та увагу; протоієрей Павло Камець від імені громади подарував єпископу Нафанаїлу квіти та образ чуда Архангела Михаїла.

Telegram Channel