Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

МОЯ ДОЧКА ЗА УКРАЇНУ БОРЕТЬСЯ В НІМЕЧЧИНІ

Зараз всі і в транспорті, і на роботі, і на базарі обговорюють одну новину — вибори і фальсифікацію результатів, мітинги протесту в Києві, Луцьку, інших містах...

Зараз всі і в транспорті, і на роботі, і на базарі обговорюють одну новину — вибори і фальсифікацію результатів, мітинги протесту в Києві, Луцьку, інших містах. Ваша газета дуже добре і правдиво висвітлює ці події, але мало інформації, як там наші за кордоном, кого підтримують. З вашого дозволу я трохи розповім про це.
Моя дочка Ірина Рєзнікова вже більше трьох років живе в німецькому місті Гамбурзі. Спочатку поїхала за молодіжною програмою «Аu-раіr», потім вивчала німецьку мову на різних курсах і врешті поступила в університет політики і господарства, хоча політикою ніколи до цього не цікавилася. Та життя змусило, коли в рідній Україні стали розвиватися бурхливі події після виборів.
На першому турі виборів Ірина проводила опитування на виході із дільниці і зателефонувала, що більшість українців у Гамбурзі проголосували за Ющенка. 19 листопада вона з групою студентів пройшла вулицями Гамбурга з гаслами німецькою і англійською мовами, які виставила вона сама, за спеціальністю дизайнер (закінчила ЛДТУ в 1999 році). Гасла закликали привернути увагу громадськості до виборів в Україні. Студенти з Німеччини й з і інших країн, котрі навчаються зокрема в Страсбурзі, Берліні, Мюнхені, Бремені, Гамбурзі, вийшли на демонстрацію одночасно 22 листопада. А 24 листопада донька зателефонувала, що їде в складі німецької делегації в Брюссель просити допомоги в Європарламенту в зв’язку з ситуацією в Україні.
Коли вона повернулась до Гамбурга, то розповіла по телефону мені, що в Брюссель з’їхалося з різних країн Європи українців до 1000 чоловік. Представник Європарламенту розмовляв з ними, сказав, що Євросоюз зацікавлений в проведенні в Україні чесних і несфальсифікованих виборів і буде всіляко сприяти цьому зі своєї сторони. Потім їздила на мітинг у Берлін, де також збиралися українці. Отож, не забуваймо, що за кордоном теж наші люди і їм не байдужа доля їхньої Батьківщини.
Людмила РЄЗНІКОВА.
с. Підгайці Луцького району.
Telegram Channel