Курси НБУ $ 39.52 € 42.36

Волинські медики готуються працювати по новому

Очільники міністерства охорони здоров'я, не чекаючи прийняття законів про реформи в медицині, повідомили, що електронна система eHealth уже запрацювала в тестовому режимі й лікарі первинної ланки можуть реєструватися в системі та реєструвати декларації своїх пацієнтів. В області триває процес комп'ютеризації амбулаторій і поліклінік, організовано навчання працівників

Оксана КРАВЧЕНКО


Електронна система охорони здоров'я, як обіцяють її розробники, полегшить життя і лікарям, і пацієнтам. Не буде паперових медичних карт і друкованих довідок, хворим виписуватимуть електронні рецепти. Біля кабінетів зникнуть черги, на прийом люди записуватимуться через інтернет...



Нещодавно у Луцькій міській дитячій поліклініці почали записувати на прийом до спеціалістів через інтернет.



Система eHealth працюватиме в тестовому режимі до квітня 2018 року. Упродовж цього періоду реєстрація відбуватиметься на добровільних засадах. Відповідно до законопроектів №6327 та №6604, які очікують ухвалення у Верховній Раді вже протягом найближчого часу, з 1 серпня 2018 року оплата послуг лікарів буде здійснюватися згідно з кількістю декларацій, зареєстрованих у системі.


На Волині Центри первинної медико-санітарної допомоги забезпечуються комп'ютерами у рамках спільного зі Світовим банком проекту МОЗ «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», розроблено програмний продукт, який потрібно інтегрувати у загальнодержавну електронну систему.


Лікувальні заклади роблять спроби запроваджувати прогресивні нововведення. Нещодавно у Луцькій міській дитячій поліклініці почали записувати на прийом до спеціалістів через інтернет. Тут готові створювати електронний реєстр пацієнтів, але для цього заклад потребує ще 12 комп'ютерів, установлення сервера. Подібні проблеми є і в інших закладах.

Telegram Channel