Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

МІСТО НАПЕРЕДОДНІ РІЗДВЯНИХ СВЯТ

У Луцьку будуть запроваджувати європейську організацію дорожнього руху

У Луцьку будуть запроваджувати європейську організацію дорожнього руху
Заступник луцького міського голови Леонід Кирильчук провів нараду з керівниками підприємств й організацій, на якій йшлося про підготовку обласного центру до Нового року й Різдва Христового. Наголошувалось, що навіть центр міста й прилеглі до Театрального майдану установи належно не впорядковані, за винятком хіба що універмагу “Луцьк”. Особлива вимога поставлена до комерційних банків. Те саме стосується транспортних організацій, яким належить як слід оформити вокзал і автостанції. По вулиці Лесі Українки влаштовується ілюмінація за кошти бюджетні і підприємств. З цією метою належить виділити близько 50 тисяч гривень. Звернуто увагу як на зовнішнє, так і внутрішнє оформлення приміщень. За словами Леоніда Кирильчука, до 19 грудня — празника святого Миколая — покровителя Луцька, буде підбито підсумки благоустрою і належного оформлення фасадів, площ до Новорічних свят.
Міський голова Антон Кривицький видав розпорядження про внесення змін в організацію дорожнього руху в Луцьку. На виконання “Регіональної програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2004—2007 роки” й у зв’язку з проведенням капітального ремонту основних шляхів, оновлення світлофорного господарства, дорожніх знаків і приведення об’єктів міста до рівня європейської практики, вносяться зміни в організацію перетину перехресть з кільцевим рухом: “Рух по кільцю — головна дорога”.
Це питання, за словами начальника відділу координації міського пасажирського автотранспорту Федора Корецького, назріло вже давно. Відповідно до розпорядження з 10 грудня починається заміна дорожніх знаків там, де є кільцевий рух (у місті дев’ять таких перехресть). Згідно з правилами дорожнього руху переваги має той, хто перебуває на головній дорозі, і тепер впроваджується рух таким чином, щоб кільце було головною дорогою. Лучани й гості міста повинні належно оцінити нововведення, що спрямовані на розвиток та вдосконалення транспортної мережі й безпеки руху.
Передбачено оперативно замінити дорожні знаки та інформаційні таблички. Будь-яке нововведення сприймається не відразу, виникають ускладнення. Щоб їх уникнути, водіям і пішоходам потрібно бути уважними один до одного.
— Впроваджуючи нововведення, ми хочемо надати нашому місту європейського обличчя. Тому сподіваємось на співпрацю з водіями і найголовніше, щоб не виникало дорожньо-транспортних пригод,— сказав Федір Корецький.
За словами начальника Луцького відділення державтоінспекції Віталія Бондарчука, подібні нововведення діють уже давно в багатьох містах і сприяють розвантаженню перехресть. Усе це передбачено правилами дорожнього руху, і водіям потрібно лише стежити за знаками, пам’ятаючи, що коли в’їжджаєш на кільце, перебуваєш на головній дорозі. Таким чином буде зручніше здійснювати різні маневри.
Начальник відділу координації міського пасажирського автотранспорту Федір Корецький повідомив що розроблена регіональна програма безпеки дорожнього руху, переглянуто частину маршрутів транспорту загального користування і внесено корективи. Так званий кільцевий рух — один з елементів цієї програми. Передбачено також змінити маршрутні напрямки на першій і другій автостанціях. У перспективі автобуси будуть відправлятись тільки з автостанцій. Все належить добре обдумати, щоб не допустити надзвичайних випадків з доставкою пасажирів. Головне — безпека людей і екологічна ситуація в місті.
Любомир ПАХОЛОК.
Telegram Channel