Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Прем’єр Канади потиснув руку луцькому патрульному, що бере участь в Іграх нескорених, а на тренування завітав сам принц Гаррі (Фото, Відео)

Волинь-нова

Прем’єр Канади потиснув руку луцькому патрульному, що бере участь в Іграх нескорених, а на тренування завітав сам принц Гаррі (Фото, Відео)

Президент Петро Порошенко та Джастін Трюдо привітали українську збірну перед початком змагань, що стартують сьогодні у Торонто

Серед 15 представників нашої команди горохівчанин Сергій Торчинський, який ледве вижив після осколкового поранення, отриманого на Савур-Могилі ще в серпні 2014 року. Оперувати 26-річного чоловіка побоялися укранські лікарі, але взялися польські медики приватної клініки Святого Рафаїла, адже осколки застяргли поблизу сонної артерії. 



Вони боролися за свою землю і свободу. Вони перемогли біль і довели, що дух завжди перемагає. Вони надихають всіх українців. Вони вже переможці



Нині Сергій Торчинський служить у патрульній поліції Луцька. Днями він вирушив у Торонто у складі української збірної "Ігор Несокорених" – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців і ветеранів, які дістали травми, поранення або захворювання під час чи внаслідок виконання службового обов'язку, засновані британським принцом Гаррі, що проходитимуть з 24 по 30 вересня.  Як заявили організатори, участь у них візьмуть понад 550 поранених бійців з 17 країн. Вони змагатимуться у 12 адаптивних спортивних дисциплінах.


Сергій Торчинський, молодший сержант, мріє про те, щоб українськими військовими пишалися в усьому світі. «Те, що нас не вбиває, робить сильнішими», – упевнений учасник української команди на «Іграх Нескорених».


Наш земляк змагатиметься у такому виді спорту як пауерліфтинг.


Сьогодні наших "нескорених" привітатав з вітальною промовою Президент України. Він приїхав до нашої збірної з дружиною Мариною та канадським прем’єр-міністром Джастіном Тпюдо. Високопосадовці потиснули кожному українцю руку та підбадьорили їх перед початком змагань.


"Ці солдати представляють суть незламності духу української армії. Вони хоробрі. Вони непереможні. Вони сильні. Вони покладаються один на одного. Вони готові віддати своє життя за побратимів по зброї і своїх рідних. І вони справжні бійці", - сказав глава української держави.


При цьому Порошенко підкреслив, що українські військові втрутилися в хвилину найбільшої потреби.


"Вони боролися за свою землю і свободу. Вони перемогли біль і довели, що дух завжди перемагає. Вони надихають всіх українців. Вони вже переможці", - резюмував президент, повідомляє Міністерство оборони України


Ось як це було:



Україну на "Іграх нескорених" представлятиме команда з 15 ветеранів і учасників АТО:


Павло Будаєвський (28 років, Київ, військовослужбовець Міністерства оборони України),


Олег Зімніков (29 років, Київ, військовослужбовець Міністерства оборони України),


Павло Мамонтов (25 років, Київ, ветеран АТО),


Катерина Михайлова (29 років, Львів, ветеран АТО),


Сергій Молодід (32 року, Київ, ветеран АТО),


Роман Панченко (22 роки, Львів, ветеран АТО),


Василь Пашкевич (28 років, Київ, військовослужбовець Міністерства оборони України),


Олександр Писаренко (46 років, Київ, офіцер Національної поліції України),


Юрій Писарчук (32 роки, Київ, ветеран АТО),


Валерій Рак (43 роки, Київ, ветеран АТО),


Вадим Свириденко (44 роки, Київ, ветеран АТО),


Дмитро Сидорук


(34 роки, Львів, ветеран АТО),


Олександр Ткаченко (29 років, Чернігів, офіцер Національної поліції України),


Сергій Торчинський (29 років, Луцьк, офіцер Національної поліції України),


Олександр Чуб (30 років, Київ, ветеран АТО).


А ось і принц Гаррі завітав на тренування нашої збірної:








 

Telegram Channel